Utskriftsdatum: 23 October 2017

Ny i Sverige

Välkommen till Sverige och Borgholm!

För dig som är ny i Sverige kan det vara mycket att hålla reda på. Vi kan hjälpa till med information om de kontakter som du kan behöva med andra myndigheter samt hjälpa dig med kontaktuppgifter för just ditt ärende.

Är du nyanländ flykting med uppehållstillstånd och har bosatt dig på en adress i Borgholms kommun? Välkommen till oss på Västra Kyrkogatan 17 A för vägledning i etableringen!

Du kan besöka oss utan tidsbokning måndagar och onsdagar 13.00–16.00

Behöver du träffa någon på annan tid kan du boka en tid hos:
Integrationssamordnare Eva Karlström 0485-886 01
Integrationshandläggare Elin Bernersson 0485-886 03
Integrationshandläggare Ann-Kristin Forsman 0485-887 05

Länkar med information för dig som är ny i Sverige:

Information Sverige – en webbsida för dig som enkelt och snabbt vill hitta information om det svenska samhället. Här finns allt samlat på flera olika språk.

Skatteverket – För att bli folkbokförd i Sverige måste du anmäla din flytt genom ett personligt besök på Skatteverkets servicekontor. Har du flyttat till Borgholms kommun finns Skatteverkets kontor på Malmbrogatan 12 i Kalmar. Vid besöket är det viktigt att ta med alla papper och intyg som exempelvis vigselbevis och uppehållstillståndskort om du kommer från ett land utanför EU.
Läs mer om alla handlingar som ska med och hur du flyttar till Sverige här.

Utbildning – När du kommer till Sverige kan du lära dig svenska på SFI – Svenska för invandrare. Utbildningen hålls på Ölands gymnasium i Borgholm.