Utskriftsdatum: 23 March 2017

Öppen förskola

 Välkomna alla besökare till öppen förskolas verksamhet i Borgholms kommun!

I Borgholm finns Söderleken, (på Familjecentralen), och i Löttorp finns Nordleken, (Trädgårdsvägen 7C som ligger i samma hus som  Åkerbohemmet). Kom till oss för att träffa andra föräldrar och barn, kanske vara kreativ i vår verkstad, umgås och ha en trevlig stund tillsammans.

Varmt Välkomna!

Vare sig ni åker till Nord- eller Söderleken så finns det alltid möjlighet till lek, pyssel, skapande och trevlig samvaro! Vi erbjuder även en sångstund varje dag!

Nedan följer våra öppettider:

Öppettider i Borgholm, Söderleken och i Löttorp, Nordleken:
Måndag:  stängt
Tisdag  :   8.30-11.30 och 12.30-15.30 Borgholm (Söderleken)
Onsdag:  12.30-15.30 Borgholm (Söderleken)
TorsdagÖppet i Löttorp 8.30-11.30 och 12.30-15.30 (Nordleken)
Fredag:   8.30-13.00 Borgholm (Söderleken)

  VÄLKOMNA!

Öppen förskolas verksamhet är till för dig som förälder/vuxen tillsammans med ditt/dina barn. Den är avgiftsfri och kräver ingen föranmälan. Även far- och morföräldrar eller andra anhöriga med barn är välkomna hit. Öppna förskolan är en bra mötesplats, hit kan ni komma för att träffa andra föräldrar och barn och umgås en stund. Verksamheten bygger på besökarnas egna aktiva medverkan.

På familjecentralen hittar ni barnhälsovård, mödrahälsovård, råd och stöd genom socialtjänsten samt öppen förskola. Vill ni läsa mer om hur vi arbetar och hur ni enklast kan nå oss, klicka gärna på fliken här i spalten till höger och sök dig vidare.

Föräldragrupper

I familjecentralens regi erbjuder vi träffar med blivande och nyblivna föräldrar. Från den första tiden under graviditeten till dess barnet är fött och en tid därefter, finns det möjlighet att som föräldrar träffas i grupp, för att få diskutera allt som kan tänkas vara av intresse när det gäller barn, föräldraskap och även samlevnadsfrågor. Träffarna leds i huvudsak av barnmorska och BHV-sjuksköterska. Vid ett par tillfällen deltar även en familjepedagog och en förskollärare. Alla träffar är i öppna förskolans lokaler. Inbjudan sker genom MHV och BHV.

Babymassage

Erbjuder vi föräldrar med barn som är folkbokförda i kommunen. Massagen erbjuder vi som en fortsättning på föräldraträffarna. Babymassagen är en kurs där man träffas en gång/vecka under fem veckors tid. Kursen leds av en certifierad massör i babymassage inne i öppna förskolans lokaler. Inbjudan till kursen sker genom BHV.

                                                                                    


Skriv ut Senast uppdaterad: 21 mars 2017