Utskriftsdatum: 25 March 2017

Starta eget – utveckla

Är du redan etablerad företagare på Öland? Är du på väg att starta eget? Funderar du på att flytta ditt företag till Öland?
När man har bestämt sig för att starta eget eller utveckla företaget uppstår ofta frågor. Servicecenter kan bistå med information och kontakter för att hjälpa dig att få svar på dina frågor. Det kan gälla olika kommunala frågor eller handla om vad andra myndigheter och organ kan hjälpa till med.

Det finns flera olika organisationer som arbetar med att hjälpa privatpersoner att starta och utveckla företag. För att underlätta har vi samlat länkar till ett urval av dessa, med en kort beskrivning av vad varje organisation arbetar med.

Almi Företagspartner
Har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Almi Företagspartner erbjuder finansiering och rådgivning.

Arbetsförmedlingen
Erbjuder individuellt anpassad vägledning samt stöd och service vid frågor om att starta och driva företag.

Kalmar Science Park
Stöd till dig som är ny eller blivande företagare och arbetar tillsammans med dig under en längre tid, så att du utvecklas med ditt företagande och att ditt företag växer på sikt.

NyföretagarCentrum
För att kunna ge dig den bästa rådgivningen inför din företagsstart samarbetar kommunen med Nyföretagarcentrum. De har kostnadsfria informationsträffar för att ge dig en inblick i hur det är att vara företagare.

Regionförbundet
Ger stöd till enskilda företag och till regionala utvecklingsprojekt. Syftet är att stimulera till en hållbar utveckling och tillväxt i hela länet.

Verksamt.se
Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera företag.  Verksamt är ett samarbete mellan tre myndigheter: Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.


Skriv ut Senast uppdaterad: 08 september 2014