Kontakta oss

200 företagsbesök på ett år – Nu laddar vi om för att besöka lika många 2022

Publicerat

Stort tack till alla företag som tagit emot oss. Vi har under året besökt små och större företag inom olika branscher och i alla delar av kommunen. Detta för att få en bra bild av företagande i kommunen.
I somras gjorde vi en större satsning på att besöka företag inom besöksnäringen och nu i höst fokuserade vi på lantbrukssektorn. De flesta besöken har varit inbokade men vi har även gjort en del spontanbesök.
”Det är fantastiskt roligt att vi lyckats besöka så många företag. Nu är bollen i rörelse igen. Vi har gjort första företagsbesöket för i år”, säger Kristian Sjövall, näringslivsutvecklare.
Vi vill återigen rikta ett stort tack till alla företag för värdefulla samtal och synpunkter på hur vi kan förbättra vår service.
”Det är lärorika besök som ger oss en inblick i företagarnas vardag och förutsättningar. Vi är på samma lag – går det bra för företagen går det bra för kommunen. Vi satsar stort på att förbättra vårt samarbete och vår service till företagen och ser fram emot nya besök i år”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.
Vid våra besök har vi överlag fått bra betyg för våra verksamheter och vårt bemötande. De synpunkter vi får handlar ofta om handläggningstider, tillgänglighet och kommunikation. Både besöksnäringen och lantbrukssektorn tar upp svårigheter att rekrytera personal. Bristen på bostäder, vikten av bra samhällsservice, skola och möjligheten att resa kollektivt nämns också kopplat till utmaningen att rekrytera personal.
Det är viktig input för oss i vårt arbete med att skapa bättre förutsättningar för företagande i vår kommun
Vill du att vi besöker dig och ditt företag, kontakta då gärna vår näringslivsutvecklare Kristian Sjövall på telefon: 0485-88074 eller skicka e-post

Skip to content