Utskriftsdatum: 16 January 2021

Tips på aktiviteter vintertid

Det är mycket vi inte kan göra när vi måste hålla avstånd och mycket håller stängt. Men det är mycket vi kan göra, som vi kanske inte tänkt på annars!

Tomtesmyg

Tomtarna är redan på plats i Rällaskogen och väntar på att få besök!

Kör ner på Kustvägen (mitt emot affären i Rälla) och parkera vid bommarna. Sedan visar tomtarna vägen!

Neptunirundan

Neptuni Camping arrangerar en ”Neptunirunda” på 1,3 km med 10 frågor. Varje lördag i december och en bit in i januari byts frågorna ut. Frågorna finns i tre nivåer: barn, ungdom och vuxen. Tipsrundan är gratis och vinsten är motion av kropp och knopp.  Ta med penna och papper. Ett servicehus med toalett och kök är öppet. Utanför finns bänkar, bord och en grill.
Adress: Småskogsvägen 2.
Vid frågor kontakta campingägaren på telefon 070-3686485. Läs mer på campingens facebooksida.

Lekplats-ordjakt

På lekplatsen i Löttorp, de tre i Borgholm samt vid skolorna i Gärdslösa och Runsten finns en bokstav… Pussla ihop bokstäverna till (ett öländskt) ord. När du löst ordjakten kan du mejla lösningen till biblioteket@borgholm.se senast 6 januari. Du kan vinna ett fint pris!

OBS! Att lekplatserna vid skolorna endast kan besökas efter skoltid!

Här finns adress och information om lekplatserna

Tomtestig i Löttorp

På initiativ av Sonja Johansson och IOGT-NTO (Junis) skapas nu en tomtestig i Löttorp. Ett glatt gäng tomtar är redan på plats längs elljusspåret men fler tas tacksamt emot. Har ni en eller två tomtar över hemma som kan ställas ut i skogen? Eller är barnen i full färd med att pyssla tomtar? Ta med tomtarna och hjälp till att skapa en tomtestig.

Tomtarna vill samlas längs elljusspåret och när vi inte ser passar de på att dansa och stoja och stimma! De lyssnar också gärna till barn som sjunger för dem!Om man kommer med bil går det går fint att parkera vid Löttorps bibliotek och följa cykelvägen mot idrottsplatsen. Man viker av från cykelvägen norrut strax innan man är i höjd med boulbanorna.

Grilla ute

Packa ner lite korv, pinnbröd och en termos och umgås Coronasäkert utomhus! Det finns iordningställda grillplatser bland annat här:

Trollskogen, Byxelkroks hamn, Lekplatsen i Löttorp, Sandviks hamn, Klintabadet, Neptuni Camping, Dovreviken, Mountainebikebanan i Borgholm, Sjöstugan, yttre hamnen i Borgholm, Stora Rörs hamn

Strandstäda

Ta en påse och ge dig ut på närmsta strand och leta ”skatter”.

Du gör en fin insats för att hålla naturen ren samtidigt som du får uppleva våra stränder på ett annorlunda sätt! Det finns säckar att hämta i servicecenter.  Du får själv sortera skräpet och lämna på närmsta ÅVS eller ÅVC.

Träna ute

Det finns nu flera utegym i kommunen – i Löttorp, Byxelkrok och vid stranden i Köpingsvik. Eller varför inte testa den nya mountainebike-banan i Borgholm eller en löprunda?

Läs mer om träning och fysisk aktivitet på 1177.se

Nya promenadvägar

Upptäck en ny vandringsled eller testa de nya cykelvägarna i kommunen!

Cykla på Öland

Vandra på Öland

Utflyktsmål

Finns det något utflyktsmål du velat se men ännu inte upptäckt? Eller, varför inte passa på att uppleva stränderna denna årstid! På Ölands Turisms hemsida finns många bra tips på utflykter att göra:

Läs om utflyktstips på oland.se