Utskriftsdatum: 24 July 2019

Allaktivitetsparken i Löttorp invigd

Med hjälp av basketbollskast invigdes idag Allaktivitetsparken i Löttorp av kommunalrådet Ilko Corkovic (s), Mattias Carlsson, Högby Ifs ordförande, och Linn Bohman, elevrådsordförande på Åkerboskolan.

Allaktivitetsparken i Löttorp har byggs under hösten i samarbete mellan kommunen och Högby IF. Borgholms kommun har betalat 1,3 miljoner medan Högby IF, med hjälp av bidrag från Sparbanksstiftelsen och Smålandsidrotten, gått in med 500 000 kronor.
Parken ligger i anslutning till Åkerboskolan och skolans elever fick vara med och utforma parken.
På dagens invigning deltog Ilko Corkovic, kommunalråd, Mattias Carlsson, Högby IFs ordförande, Cecilia Petersson, rektor på Åkerboskolan och Linn Bohman, elevrådsordförande på Åkerboskola. När Ilko Corkovic, Linn Bohman och Mattias Carlsson kastat varsitt basketbollskast var eleverna ivriga att få testa den nya multiarenan.
– Jag ser fram emot att kunna spela fotboll här på rasterna, berättade Linn Bohman.
Förutom multiarenan innehåller allaktivitetsparken också bland annat parkour, utegym, pumptrack, boulebanor och en grillplats. Parken har också förbindelse med elljusspåret som ligger i närheten.
– Jag är glad för utegymmet. Jag tränar mycket fotboll och hinner kanske bara gå på gym en gång i veckan och då köper man inte gymkort. Men här kommer jag kunna träna, berättar Linn.