Alternativ till våld , ATV

Vi på Alternativ till våld, ATV, erbjuder stöd och behandling, både individuellt och i grupp. Det kostar ingenting, du kan vara anonym och vi för inga journaler. Vi har tystnadsplikt, men vi omfattas av anmälningsplikt när det gäller oro för barn.

Till oss är du välkommen oavsett kön, könsidentitet eller sexuell läggning. Vi kan också genomföra samtal och behandlingar med hjälp av en tolk.

Vi som jobbar här är utbildade socionomer och har lång erfarenhet av behandling i arbetet med våldsproblem.

ATV är en samverkan mellan Kalmar, Borgholm, Mörbylånga och Emmaboda kommun. Om du bor i en av dessa kommuner är du välkommen att höra av dig till oss.

Jag är utsatt för våld

Hos oss på Alternativ till våld, ATV, kan du som är eller har varit utsatt för våld i hemmet få stöd och hjälp med att bearbeta dina upplevelser. Vi som behandlar har stor kunskap om våld och våldets konsekvenser. Vi vet att våld påverkar ditt liv och hälsa under lång tid. Hos oss kan du få hjälp om du lever i en relation du där utsätts för våld, men också hjälp med att bearbeta det du har varit med om.

Vi erbjuder samtal både individuellt och i grupp. Vi utformar stödet efter dina behov. Behandlingstiden är individuellt.

Jag är barn eller ungdom och jag har upplevt våld

Är du barn eller ungdom som upplever eller har upplevt våld i hemmet? Det kan vara mellan vuxna i familjen, eller om du själv har blivit utsatt för våld av någon närstående vuxen. Eller har du blivit utsatt för våld eller utövat våld mot någon du är eller har varit ihop med? Då kan vi hjälpa dig!

Våld är aldrig ditt fel som barn. Det är alltid de vuxnas ansvar att våldet ska upphöra. Att våldet slutar är det viktigaste, men vi vet också att det är viktigt för dig som barn och ungdom att bli lyssnad på och få berätta om din upplevelse.

Vi erbjuder samtal till dig där du får möjlighet att prata om dina upplevelser. Vi kan också ge dig kunskap om vad som är våld och förståelse för vanliga reaktioner och känslor kopplat till våld.

Hör av dig till oss!

Jag använder och utövar våld

Använder du våld, har problem med ilska och aggression på ett stt som skrämmer, skadar eller sårar din partner och barn? Våld är ett personligt problem. Hos oss kan du få hjälp!

Vi erbjuder samtalsbehandling både individuellt och i grupp. Vi börjar med individuella samtal där vi utformar rätt behandling för dig. Behandlingstiden är individuell och varierar mycket.

Vi arbetar utifrån olika teman:

Våld – varför har våld blivit ett problem för mig? Hur kan jag förstå vad som har hänt?

Ansvar – hur kan jag ta ansvar för mina handlingar och mitt beteende? Hur jag kan bidra till säkerhet för partner och barn och hur jag kan hindra nytt våld sammanhang?

Lära känna mig själv – hur har min livshistoria och olika faktorer och omständigheter påverkat mitt liv?

Konsekvenser – Hur kan jag prata om våldets konsekvenser för min partner, barn och mig själv och alternativ till våld? Hur hanterar jag mitt liv, mina känslor och mina relationer fritt från våld?

Vi vänder oss till dig som:

  • har problem med ilska och svartsjuka
  • är rädd att din ilska skrämmer din partner och dina barn
  • använder våld eller hot om våld mot din partner
  • använder dig av förnedrande ord och handlingar
  • har erfarenhet av våld i din uppväxtfamilj och oroar dig för hur det ska påverka dig som förälder
  • har en önskan om att förändra ditt beteende

Kontakt, Alternativ till våld

Alternativ Till Våld

0480-45 09 80atv@kalmar.se

Telefontider:
Måndagar: kl. 9.00–10.00
Tisdagar: kl. 13.00–14.00
Onsdagar: kl. 9.00-10.00
Torsdagar: kl. 9.00-10.00
Fredagar: kl. 9.00-10.00

Övrig tid kan du prata in i vår telefonsvarare.

Besöksadress

Södra Långgatan 34 i Kalmar