Kontakta oss

Anna K Sjögren gjorde verklighet av sin dröm på Öland

Publicerat 26 april 2022

Anna K Sjögren lämnade Danderyd i Stockholm för att leva sin dröm på Öland. Hon och hennes man har länge velat flytta till Öland och för ett par år sedan tog de steget.

Vad är det bästa med att bo på Öland?

”Naturen, ljuset och den stora himlen. Det är helt fantastiskt att kunna röra sig så fritt som man kan här. Kontrasten med sommarsäsongen är också häftig då man får känslan av att bo i en storstad. Men människorna på Öland kommer på första plats. Det är ett så mycket vänligare samhälle, man tar sig tid att prata med varandra”, säger Anna K Sjögren. Ibland får hon frågan vad man gör på Öland på vintern.

”Många tänker att Öland är sommar, bada och cykla men man gör ju samma saker här resten av året som på andra platser. Men vi träffar faktiskt mer folk och har ett större sammanhang här än vi hade i Stockholm. Här behöver man inte boka långt i förväg om man ska gå på ett evenemang eller bjuda hem folk. Man kan göra det från en dag till en annan. Här finns också allt man behöver, ett fint utbud med fiskaffär, caféer, ostbutik och spännande restauranger”.

”Den största satsningen jag har gjort i mitt liv”

Anna är matskribent och kostvetare och har gjort kokböcker med bland andra stjärnkocken Karin Fransson och Nobelkonditorn Magnus Johansson. Hennes mål har länge varit att kunna kombinera skrivandet med att baka. Nu har hon gjort verklighet av drömmen – förra sommaren slog hon upp dörrarna till stenugnsbageriet Olof i Borgholm. ”Jag har skrivit om så många kockar i reportage och recept och nu ville jag göra det själv. Jag är 60 år och nu hade jag möjlighet att göra den här satsningen. Den största som jag har gjort i mitt liv”, säger Anna K Sjögren och fortsätter:

”Jag är verkligen lycklig att vi flyttat hit och jag tänkte när vi bestämde oss för att flytta att det skulle gå fint att jobba på distans. Men när pandemin kom väcktes tankarna jag länge haft om att öppna ett litet bageri. Det har varit en väldig drivkraft hos mig sedan jag beslutade mig att jag såg en möjlighet här, att mitt stenugnsbageri skulle komplettera det utbud som finns”. Förutom bakning är promenader med borderterriern Mira favoritintresset. Promenadvägarna går ofta över alvaret vid Slottsruinen, vid sjöbodarna i Södra Greda eller i tallskogen vid havet uppe i Fagerrör. ”Vi trivs fantastiskt bra med vårt nya liv här”, avslutar Anna.

Hoppa till innehåll