Kontakta oss

Beslut om att avstå arvode till förmån för flyktingar från Ukraina

Publicerat 22 mars 2022

Vid måndagens sammanträde i kommunfullmäktige ställde samtliga ledamöter sig bakom ett gemensamt uttalande om situationen i Ukraina. I det gemensamma uttalandet fördömer kommunfullmäktiges ledamöter Rysslands angrepp på Ukraina. De uttrycker vidare sitt stöd till Ukraina, sin solidaritet med dess folk och bestörtning över förlusten av liv, mänskligt lidande och förstörelse som orsakats av den ryska aggressionen.

Uttalandet i sin helhet:

”Det är med stor bestörtning vi tagit del av den ryska invasionen av Ukraina och attacken mot den europeiska säkerhetsordningen. Kommunens representanter vill idag från Borgholms kommuns sida visa sitt stöd för ett demokratiskt Ukraina. Det som nu händer i landet är fruktansvärt och innebär ett stort lidande för hela civilbefolkningen, där familjer splittras och tusentals människor drivs på flykt.

Ledamöter avstår arvode till förmån för flyktingar från Ukraina

Vid sammanträdet beslutades också att ledamöterna avstår kvällens fullmäktigearvode (350 kronor per ledamot) till förmån för de som flytt från Ukraina. Pengarna ska användas till presentkort till de flyktingar som nu bor på Kapelludden.

Skip to content