Utskriftsdatum: 19 January 2021

Bo i Borgholms kommun

Vårt paradis kan bli din hemort! I Borgholms kommun på norra Öland finns närhet till hav och natur, ett rikt kulturutbud och all den samhällsservice du behöver. Här kan du både vandra på Alvaret med bara vinden som sällskap och uppleva den fartfyllda sommarsäsongen. Det är lätt att få uppleva paradiset i vardagen på Öland!

Stillheten under vinterhalvåret står i kontrast till sommarens höga puls vid sandstränderna och i nöjeslivet. Det är som att bo i staden och på landet samtidigt. En kombination av det bästa från två världar.

Du som redan är delårsboende är varmt välkommen att skriva dig i vår kommun!

Läs mer om att skapa dig ett liv på norra Öland på sidorna i menyn eller klicka på länkarna nedan för att ta del av berättelser från några som flyttat hit.

De valde livskvalitet och flyttade till Borgholm

”Vi säger som våra vänner som nyss också flyttat hit – varför gjorde vi inte det här tidigare?”, säger Lotta Marmolin.

Familjen Perdin/Fechner lever sin dröm i Södvik på norra Öland

”Många som bor i stan drömmer om mer tid i sommarstugan, men här har vi det året runt. Vi behöver inte längta bort till någonting, vi har allt fint precis utanför dörren”, säger Jennifer Perdin.
Gymnastiklärare står framför skolklass

Läs mer i vår tidning Välkommen till Borgholms kommun

Läs vår tidning till dig som är nyfiken på att flytta hit och till dig som vill veta mer om vad kommunen erbjuder. Här kan du bland annat läsa om Åsa Byström som trivs som fisken i vattnet som idrottslärare och med livet på norra Öland.