Utskriftsdatum: 16 January 2019

En ö med något för alla

Är du nyfiken på nya trakter eller annan miljö, söker kontakt med dina rötter eller följer goda vänner i spåren? Byter bostadsort gör man av olika skäl. Vilken din anledning än är så är du välkommen hit. Vårt paradis kan bli din hemort!

Borgholms kommun på norra Öland är stället som har det mesta! Här finns närheten till hav och natur, ett rikt kulturutbud och den samhällsservice du behöver. Här kan du vandra på Alvaret med bara vinden som sällskap, uppleva den fartfyllda sommarsäsongen och se Sveriges största artister i Borgholms slottsruin. Det är lätt att känna sig hemma på Öland. Vår vackra, ovanliga och mångskiftande natur har en magisk inverkan. Kultur i olika former, liksom historia, är ständigt närvarande var på ön man än befinner sig.

Stillheten på landsbygden står i kontrast till sommarens höga puls vid sandstränderna och i nöjeslivet. Det är som att bo i staden och på landet samtidigt. En kombination av det bästa från två världar. Vet du förresten att Borgholm är en av två orter utanför storstäderna som har en restaurang med en Michelinstjärna?

Flytta hit och upplev vardagen i paradiset

Du som redan är delårsboende är varmt välkommen att skriva dig i vår kommun!