Utskriftsdatum: 17 June 2019

Borgholms kommun bjuder in till branschmöte med fokus på lantbruk

På tisdag, den 15/1, är det dags för årets första branschmöte. Den här gången med tema gröna näringar och då med inriktningar på lantbruk. Under mötet kommer bland annat landsbygdsdirektören Karin Bergman och Lars Wiberg från Ölands bank att tala. Kenneth Sturesson berättar om hur det är att vara bondekompis.

Borgholms kommun ordnar regelbundet branschmöten med olika tema. Årets första branschmöte riktar sig till en av de största näringarna i kommunen, nämligen lantbruk.

Under kvällen kommer Karin Bergman, som är ny landsbygdsdirektör och chef för avdelningen Utveckling och landsbygd på länsstyrelsen, att prata. Kenneth Sturesson kommer att berätta om hur det är att vara så kallad bondekompis. Från Ölands bank kommer Lars Wiberg och ger tips och råd.

Från Borgholms kommun kommer dels näringslivsutvecklaren Kristian Sjövall att prata om företagsklimatet och Svenskt Näringslivs ranking och dels kommer Jens Odevall, kommunchef, och Ilko Corkovic, kommunalråd, att informera om vad som är aktuellt i kommunen.

Det blir också en öppen frågestund med representanter från Borgholms Energi, kommunledningen, tillväxtenheten samt miljöenheten på Borgholms kommun.

Branschmötet är på Folkets hus i Borgholm klockan 18.30 den 15 januari. Kommunen bjuder på fika. Anmäler därför gärna till magdalena.widell@borgholm.se senast måndag 14/1.