Utskriftsdatum: 19 January 2021

Borgholms kommun förlänger perioden med väktare: ”Uppskattad och effektiv åtgärd”

Borgholms kommun har anlitat väktare för att göra människor uppmärksamma och påminna om vikten av att hålla avstånd till varandra. Nu förlängs perioden med väktare ytterligare en vecka.

”Det här är en uppskattad och effektiv åtgärd för att minska trängseln. Det är fortsatt mycket folk i Borgholm och det är då naturligt för oss att förlänga perioden med väktare. Det är också en påminnelse om att det är viktigt att vi inte slappar av utan fortsätter att hålla avstånd för att eliminera riskerna för smittspridning”, säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic.

Väktarnas insatser riktas mot centrala Borgholm, men de har även varit på plats på kommunala badplatser. Väktarna har fått mycket positiv respons på sitt arbete.

”Vår uppfattning är att de allra flesta är noga med att hålla avstånd och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de som vi påminner om att hålla avstånd har reagerat positivt. Många kommer fram och säger att de tycker att det är bra att vi är där och att vi gör ett bra jobb”, säger Dick Karlsson, VD på Ölands Bevakningstjänst som efter upphandling tilldelats uppdraget.

Väktarna har varit på plats vecka 29 och 30 och avtalet förlängs nu alltså med vecka 31. Väktarna är på plats från onsdag till lördag mellan klockan 16.00 och 23.00 och har även arbetat förmiddag då vi sett att det varit trångt på staden.