Kontakta oss

Borgholms kommun i topp bland landets tryggaste kommuner

Publicerat 01 november 2023

Borgholm är den kommun i Polisregion Syd där invånarna känner sig tryggast enligt Polisens årliga trygghetsmätning.

Trygghetsmätningen genomfördes under hösten 2023 och Borgholms kommun ligger i topp när hela mätningen summeras. Vi rankas för femte året i rad som en av de tryggaste kommunerna i landet.

”Det är oerhört glädjande att vi återigen är den tryggaste kommunen i region syd och en av de tryggaste i Sverige. Jag vill ge en eloge till Polisen och alla våra kommunala medarbetare som jobbar med förebyggande arbete och trygghetsfrågor”, säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic och fortsätter:

”Vårt fina resultat är en färskvara och vi vet att vi inte kan slå oss till ro utan fortsätter prioritera de här frågorna högt. Trygghetsfrågor spelar stor roll för kommunens attraktivitet, invånarnas trivsel och för inflyttning”.

58 kommuner deltog i trygghetsmätningen i Polisregion syd och 600 enkäter skickades ut i Borgholms kommun. Svarsfrekvensen var hög, cirka 70 procent. I mätningen ligger vi på 0,78 på skalan där 0 är tryggast och 6 är minst trygg. Oron för att utsättas för brott är extremt låg i vår kommun.

”Trygghetsarbete bygger på samverkan och det är många i vår kommun som bidrar till vårt fina resultat. Det görs ett väldigt bra förebyggande arbete av kommunens medarbetare, näringsliv och Polis i samverkan med de som bor här. Invånarnas engagemang är stort i vår kommun och jag är övertygad om att det bidrar till att kommunen är en av Sveriges tryggaste. Det känns fint att vara en del i det här arbetet ”, säger Magnus Areskog, säkerhetssamordnare.

Trygghetsmätningen kommer nu att analyseras och ska ligga till grund för fortsatta prioriterar när det gäller satsningar på trygghet.

Skip to content