Utskriftsdatum: 08 August 2020

Dags för invigning av det efterlängtade ridhuset i Löttorp

Nu står det efterlängtade ridhuset i Löttorp klart och på lördag, den 14 december, klockan 16.00,  bjuds det in till invigning. Det blir bland annat ridande Lucia, ponnyridning, agility, voltigeuppvisning och käpphästhoppning.

”Det känns jätteroligt att få vara med och inviga ett nytt ridhus, det kommer att betyda mycket för ridsporten och unga på Öland. Det är mycket som ska planeras in i det sista med själva invigningsshowen och mycket som ska klaffa så det är lite nervöst. Många medlemmar ställer upp och hjälper till och bidrar på olika sätt så att invigningen verkligen ska bli trevlig och innehållsrik, säger Karolina Sörman från Åkerbo hästklubb.

En av klubbens eldsjälar Roddy Oscarsson kommer att klippa bandet under invigningsceremonin.

”Vår förhoppning är att nå ut till besökare som kanske aldrig har varit i kontakt med ridsporten förut, liksom till alla medlemmar och hästintresserade. Invigningen kommer att erbjuda mycket spännande. Det känns nästan lite konstigt att projektet redan är avslutat, det har varit mycket jobb och väldigt lärorikt. Väldigt mycket i min vardag har kretsat kring det här projektet och nu ska det avslutas och övergå till en förvaltande fas. Det jag kommer sakna mest är alla möten och samtal med Calle Jämtin och Fredrik Ahlström i projektgruppen, det har varit så roligt och inspirerande att jobba ihop och att vi nu ska inviga ett ridhus. Det är overkligt faktiskt”, säger Karolina Sörman.

Åkerbo hästklubb har fått omkring fyra miljoner kronor i bidrag för att kunna bygga ridhuset. Ungefär hälften från Allmänna arvsfonden. Kommunen bidrar med 740 000 kronor och upplåter mark till ridhuset.

”Åkerbo hästklubb har gjort ett jättejobb. Ridhuset ger både en bredd och skapar nya talanger. Det här blir ett viktigt tillskott för idrotten i kommunen, inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv”, säger Ilko Corkovic, kommunalråd.

Bilden: Första ekipagen i ridhuset.  Från vänster : Lovisa Ahlström, Fredrik Ahlström, Hilda Olofsson, Calle Jämtin, Tilda Stålgren och Roddy Oscarsson från Åkerbo hästklubb.