Utskriftsdatum: 28 January 2020

De är nya rektorer för Åkerboskolan och Viktoriaskolan

Eva-Lena Lindster Norberg är ny rektor för Åkerboskolan.

”Starten blev mer dramatisk än det går att föreställa sig, då Åkerboskolan brann ned redan andra dagen som jag började som rektor. Tillsammans med all personal och stöd från kommunen har vi kunnat ta emot alla elever som vanligt trots det som hänt. Vi ser framåt och snart är de paviljonger som vi beställt klara för att kunna undervisa och om cirka 2 år kommer vi att ha en ny fin skola på plats, säger hon och fortsätter:

”Jag kände innan jag började att det skulle bli väldigt roligt och spännande att börja mitt nya uppdrag, min känsla är fortfarande detsamma även om min början blev annorlunda. Mina mål är först och främst att lära känna alla som arbetar på Åkerboskolan och barnen och ungdomarna som får sin utbildning här.  Mina hjärtefrågor är professionsutveckling och att bygga en utbildning på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Åkerboskolan har mycket kompetent personal och jag känner mig trygg”.

Eva-Lena Lindster Norberg tillträdde den 12 augusti och slutade då sin tjänst på Skolverket där hon arbetat framförallt med forskningsfrågor samt skola- och arbetslivsfrågor. Hon är gymnasielärare i botten och har, i nästan 20 år, arbetat som gymnasielärare i samhällskunskap och ekonomiska ämnen, främst i Östersund. Hon har studerat på forskarutbildningen vid Umeå Universitet och disputerade 2016 med avhandlingen ”Hur ska du bli när du bli stor? En studie i svensk gymnasieskola när entreprenörskap i skolan är i fokus”.

Eva-Lena har rötterna i Nybro, där hon är född och uppvuxen, men Öland har länge legat henne varmt om hjärtat.

”Jag har varit på Öland sedan jag var liten, att komma hit är att komma hem. Nu blir det Öland på heltid och det känns fantastiskt”, säger hon.

Acke Hultsberg är ny rektor för Viktoriaskolan.

”Det känns spännande med ett nytt, viktigt och meningsfullt uppdrag att få leda verksamheten på Viktoriaskolan. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med kompetenta medarbetare som har tagit emot mig på ett fint sätt. Verksamheten på Viktoriaskolan präglas av ett stort engagemang för elevernas lärande och en stark personalgemenskap – denna anda är det viktigt att värna om”, säger Acke Hultsberg.

Acke Hultsberg tillträdde den 1 augusti. Han har jobbat som lärare i 14 år och kommer senast från Polhemskolan i Lund. Där har han undervisat i svenska och historia samt varit utvecklingsledare för svenskämnet och förstelärare med inriktning mot ledarskap i klassrummet.

Han är uppvuxen på norra Öland.

”Jag började ettan 1986 i det som då var Sveriges minsta skola, Föraskolan. Jag har också gått på Södviksskolan, men flyttade till Kalmar i årskurs 4. Efter 20 år i Skåne är jag nu tillbaka på Öland”, säger Acke Hultsberg.