Familjen Perdin/Fechner trivs i Södvik

22 oktober 2020

”Många som bor i stan drömmer om mer tid i sommarstugan, men här har vi det året runt. Vi behöver inte längta bort till någonting, vi har allt fint precis utanför dörren”, säger Jennifer Perdin.

Hon bor tillsammans med sin man Brian Fechner och tre barn i Södvik på norra Öland. Där driver de charmiga Södviks Gästgivaregård tillsammans med Jennifers mamma Lena Nilsson.

Jennifer Perdin är uppvuxen i Hörlösa på norra Öland. Efter studierna reste hon och träffade sin blivande man Brian Fechner i Skottland. De bodde flera år i Santa Cruz, Kalifornien där Brian Fechner är uppvuxen men valde att flytta hem till Öland hösten 2011. De ville att deras barn skulle få samma uppväxt som Jennifer haft, med stor frihet och närhet till naturen.

”Det märks att det flyttar hit fler barnfamiljer. Aktiviteterna är många fler bara sedan 2012. Kulturskolan i Borgholm och Löttorp erbjuder mycket. Det starka föreningslivet med många eldsjälar skapar möjligheter till bland annat golf, ridning, friidrott, fotboll och innebandy. Många aktiviteter ligger i anslutning till skoldagens slut, vilket gör att man slipper extra körningar. Det blir en lagom aktiv fritid, utan stress och för mycket brus”, säger Jennifer Perdin.

Vad är det bästa med att bo här?

Omväxlingarna i antalet människor – det händer så mycket och är så intensivt under en del av året och övrig tid får man möjlighet att ta det lugnt, umgås mer med sig själv och med de närmaste. Behovet av att vara social tillfredsställs mycket under sommarhalvåret, säger Jennifer Perdin och fortsätter:

”Det går alltid att åka till stan, det finns mycket som är nära med buss och tåg för att få andra upplevelser som kan bli spännande och exotiskt men livet i vardagen blir så mycket mer när man får bo så här och att kunna ge barnen en fin och trygg uppväxt”.

För några år sedan tog de över Södviks gästgivaregård som blivit mycket populär bland gästerna. De har rumsgäster från mars till slutet på oktober och under resten av året bokade evenemang, som konferenser, bröllop och uppskattade pubkvällar som får bygden att leva. Att arbeta i ett serviceyrke ger möjlighet till många kontakter, samtal och möten. Brian Fechner har arbetat som inköpare av vin och öl i USA och har kunnat fortsätta med det intresset här och Jennifers mamma, Lena Nilsson, är kock på gästgivaregården.

”Det finns en stark företagaranda här på norra Öland och jobbet som företagare är meningsfullt och utvecklande. Framförallt får man möjlighet att lägga sin tid på det man brinner för –  som för oss att utveckla Gästgivaregården”, säger Jennifer Perdin.

 

Hoppa till innehåll