Utskriftsdatum: 24 July 2019

Första spadtaget för hyreshus i Rälla

Första spadtaget till Borgholms kommuns hyreshus i Rälla är taget. Idag satte Ilko Corkovic (S), kommunalråd, Staffan Larsson (C), första vice ordförande i kommunstyrelsen, och Sara Kånåhols (V) spadarna i marken ihop med Jonathan Warsén från Hjältevadshus.

Borgholms kommun har beslutat att bygga hyresrätter i Rälla och Löttorp. Hyreshusen byggs efter att Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har genomfört en nationell upphandling, vilket innebär att kommuner kan bygga nya hyresbostäder till en fastställd kostnad. Borgholms kommun har dessutom fått ett statligt investeringsstöd, vilket fått ner byggkostnaden ytterligare.
Idag sattes spadarna i marken för hyreshuset i Rälla. Huset byggs i ett naturskönt område med närhet till både skola, mataffär och pendlingsmöjligheter.
– Det är en historisk dag. Kommunen har inte byggt hyreshus på 30 år, sa Ilko Corkovic (s), kommunalråd.
– Vi ville bygga ett hyreshus här i Rälla för att samhället ska vara attraktiv. Ett hyreshus här kommer ge området en vitamininjektion och förhoppningsvis fler barn till skolan i Rälla, fortsatte Ilko Corkovic.

Hyreshuset i Rälla kommer ha tio lägenheter totalt; två stycken trerumslägenheter, sex stycken tvårumslägenheter och två stycken enrumslägenheter. Hyrorna kommer att ligga på mellan 3000 och 8000 kronor i månaden.
Intresset för de nya hyresrätterna är stort. 18 intresseanmälningar har redan kommit in till bostäderna.
– Det finns möjlighet att bygga ytterligare ett hyreshus här i Rälla. Vi märker att efterfrågan verkligen finns, säger Staffan Larsson, (C) första vice ordförande i kommunstyrelsen.
Hyreshusen byggs av Hjältevadshus i Hultsfred och levereras i klara moduller som sätts ihop på plats. Hjältevadshus beräknar att huskropparna ska levereras veckan 14-16.

Borgholms kommun har även sökt bygglov för ett hyreshus i Löttorp.