Utskriftsdatum: 16 May 2021

Högstadiet återgår till distansundervisning efter sportlovet

24 februari 2021

Smittskyddsläkaren i Kalmar län rekommenderar distansundervisning vid länets högstadieskolor under nästa vecka. Det är den höga förekomsten i länet av den mer smittsamma brittiska varianten av coronaviruset och en oro för att smittspridningen kan ta ytterligare fart när eleverna kommer tillbaka efter sportlovet som ligger bakom rekommendationen.

Borgholms kommun har idag därför beslutat att eleverna i högstadiet ska återgå till distansundervisning och vidtar även åtgärder på fritidsgårdar och kulturskolan för att förhindra smittspridning efter sportlovet.

Grundskola årskurs 7-9

All undervisning i högstadieklasserna (årskurs 7-9) på Slottsskolan och Åkerboskolan ska ske på distans från och med den 1 mars och i första hand fram till och med den 5 mars. (Veckan efter sportlovet.)

Skollunch för nästa vecka beställs via vår e-tjänst

Beställning av lunch görs senast torsdag 25 februari klockan 17. Utlämning av skolluncher på Åkerboskolan och Viktoriaskolan är på söndag mellan klockan 12 och 13.

Detaljerad information om exempelvis eventuell hämtning av material med mera kommer från respektive skola.

Fritidsgårdarna

På grund av den ökande risken för smittspridning efter sportlovet kommer fritidsgårdarna i Borgholms kommun att vara stängda från och med den 1 mars och i första hand fram till och med den 5 mars. (Veckan efter sportlovet.)

Kulturskolan

På grund av den ökande risken för smittspridning efter sportlovet kommer kulturskolan i Borgholms kommun att ha all undervisning på distans från och med den 1 mars och i första hand fram till och med den 5 mars. (Veckan efter sportlovet.)

Bibliotek

Kommunens bibliotek är fortsatt stängda för besökare, men har begränsad service enligt tidigare beslut.

 

Hoppa till innehåll