Utskriftsdatum: 17 April 2021

Klart: Han blir ny slottschef på Borgholms slott

08 mars 2021

Tommy Josefsson har utsetts till ny chef för Borgholms slott och kommer tillträda tjänsten den 7 juni. Han arbetar sedan 27 år tillbaka som intendent på Kalmar slott.

Nu är det klart att Tommy Josefsson tar över som slottschef på Borgholms slott. Tommy Josefsson har sedan 1994 jobbat som intendent på Kalmar slott.

”Det känns jätteskoj och inspirerande att börja jobba på Borgholms slott. Det är ett spännande besöksmål med sin historia, besöksverksamheten och konserterna. Jag har jobbat 27 år på Kalmar slott och ville testa något annat. Jag älskar att jobba med historiska platser så när jobbet på Borgholms slott blev ledigt tog jag chansen och jag hoppas kunna bidra med mycket till fortsatt utveckling”, säger Tommy Josefsson.

På Kalmar slott har han ansvarat för bland annat utställningar, barnverksamhet, evenemang, fastighetsdrift och säkerhetsarbete. Kalmar slott har de senaste åren slagit publikrekord och Tommy Josefsson står bakom en mängd spännande satsningar som fått stor uppmärksamhet. Genom åren på Kalmar slott har han även medverkat och drivit olika projekt som konceptutveckling av restaurangverksamhet, utställningar, och barnaktiviteter. Han har även arbetat med genomförande av nationella- och internationella konferenser, större middagsarrangemang samt olika mässor och historiska evenemang.

”Vi sökte en driven mångfacetterad slottschef med bred erfarenhet av att driva ett besöksmål med kulturhistorisk inriktning. Vi sökte en person med erfarenhet av arbetsuppgifter med allt från utställningar, konserter, servering och barnverksamhet till personalansvar och fastighetsdrift. Tommy Josefsson matchar i princip allt det vi sökte. Det är fantastiskt och känns tryggt och bra”, säger Anders Magnusson, tillväxtchef på Borgholms kommun.

Målsättningen var att ha en slottschef på plats innan sommaren för att denne skulle kunna ta del av nuvarande slottschef Jan-Åke Johanssons erfarenhet.

”Jan-Åke Johansson har gjort ett jättejobb på Borgholms slott. Det är mycket på gång på slottet som vi snart ska presentera och vi ser fram emot fler spännande satsningar under Tommy Josefssons ledning”, säger Anders Magnusson.

Jan-Åke Johansson fortsätter som gata/park-chef

Hoppa till innehåll