Utskriftsdatum: 16 May 2021

Klart med byggentreprenad för nya Åkerboskolan

19 februari 2021

Idag, fredag 19 februari, tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut att tilldela byggentreprenadkontrakt för nya Åkerboskolan till Entreprenad AB Stele.

”Nu är vi igång. Det är den i särklass största investeringen någonsin i Borgholms kommun och en satsning som betyder mycket för utvecklingen av hela norra Öland. Framtiden är säkrad, vi bygger en toppmodern skola som blir attraktiv för barnfamiljer och lockar till inflyttning”, säger Ilko Corkovic, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Bygget av skolan för förskoleklass till årskurs 9 sätter igång i april och väntas vara helt klart sommaren 2023. Den nybyggda skolan är planerad för 180 elever, storkök och ett allmänt bibliotek. Den sammanlagda byggytan för nybyggnation ligger på 3200 kvadratmeter samt 400 kvadratmeter renovering av nuvarande biblioteket. Kostnaden för skolan blir 92,7 miljoner kronor.

”Det här blir också en samlingsplats för hela norra Öland med ett nybyggt bibliotek och det gamla biblioteket som byggs om till en kulturmötesplats”, säger Staffan Larsson, (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Skolan ska byggas i etapper så att de befintliga skolbyggnaderna ska kunna stå kvar under bygget av den nya skolan.

Hoppa till innehåll