Utskriftsdatum: 16 September 2021

Klart –  Stele Entreprenad AB har tilldelats byggentreprenadkontrakt för Åkerboskolan

25 maj 2021

Den 14 maj fick Stele Entreprenad AB kontraktet för bygget av nya Åkerboskolan. Idag, tisdag, har avtalsspärren löpt ut och vi har inte fått in någon överprövning – därmed är affären klar. Nu, efter en lång väntan, är kommunen redo att tillsammans med entreprenören Stele Entreprenad AB driva projektet i hamn. Bygget av en ny skola i Löttorp är den i särklass största investeringen på många år i Borgholms kommun och en satsning som betyder mycket för utvecklingen av hela norra Öland. Startmöte är inplanerat nästa vecka.

”Det är skönt att vi äntligen kan komma i gång med en toppmodern skola på norra Öland! Den här satsningen betyder oerhört mycket för hela kommunen och det ger oss tillväxtmöjligheter och framtidstro!”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

Skolan ska byggas i etapper så att de befintliga skolbyggnaderna kan stå kvar under bygget av den nya skolan. Skolan ska stå helt klar i juni 2023. Kostnaden för skolan blir 91 477 000 kr. Trots att upphandlingen behövde avbrytas och nu gjorts om är bedömningen att tidsplanen kommer att hålla och en ny skola står klar sommaren 2023.

”Byggnaderna blir klara i etapper och vi håller den ursprungliga planen men tidsmarginalen har förstås krympt.  Det anbud som nu vann är 1,3 miljoner billigare än det vi fick avbryta och vi ser positivt på att vi fått en välrenommerad och bra entreprenör som nu ska bygga skolan. Viktigast av allt är att det blir en fin skola och förutom byggnaderna satsar vi stort på skolans utemiljö”, säger Lars-Gunnar Fagerberg, fastighetschef.

Kommunen har skapat en intern projektgrupp med representanter från fastighetsavdelningen och utbildningsförvaltningen som tillsammans med upphandlad bygg- och ledningskonsult kommer att säkerställa att kvalité och tidsplaner i projektet hålls.

Den nybyggda skolan är planerad för 180 elever, storkök och ett allmänt bibliotek. Den sammanlagda byggytan för nybyggnation ligger på 3 200 kvadratmeter samt 400 kvadratmeter renovering av nuvarande biblioteket.

 

 

 

Hoppa till innehåll