Utskriftsdatum: 20 October 2021

Lägesbild Corona 11 januari

11 januari 2021

Pandemiläget är allvarligt, förra veckan var den mest påfrestande för sjukvården i Kalmar län under den snart årslånga pandemin. Det finns en stor risk att smittspridningen ökar ytterligare när folk kommer tillbaka till arbetsplatser och skolor efter helgerna. Därför gäller det nu att verkligen undvika alla onödiga kontakter med andra. Följ råden; stanna hemma vid minsta symtom, jobba hemma om du har möjlighet till det, tvätta händerna ofta och håll avstånd.

”Det är klokt att du beter dig som om du vore smittad och som att de du träffar också är smittade”, säger smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin.

Vaccineringen fortsätter

Nu har alla som bor på särskilt boende, Ekbacka, Soldalen, Strömgården och Åkerbohemmet, fått första dosen med vaccin mot covid-19. Den här veckan har kommunen fått 250 doser som ska ges till personer med hemtjänst, hemsjukvård och på gruppbostad. Hemtjänsttagare som själva kan ta sig till hälsocentralen kommer under veckan att få ett informationsbrev om hur kontakt tas med hälsocentralen inför vaccination.

Antal bekräftade fall bland omsorgstagare sedan i höstas:

Antal tillfrisknade: 8

Antal avlidna, med bekräftad smitta: 1

Totalt antal smittade: 10

Vi har ytterligare en smittad på särskilt boende sedan förra veckan. Vi gå inte ut med namn eller område med hänsyn till den personliga integriteten.

Lunchleveranser och distansundervisning för högstadiet

Distansundervisning för högstadiet inleddes i fredags. Igår, söndag, delades första leveransen med luncher ut till högstadieelever med distansundervisning. 130 elever hämtade då ut luncher.

Förtydligande angående hämtning i Borgholm: Lunchlådorna i Borgholm hämtas vid Viktoriaskolans skolmatsal på Hantverkargatan.

Beställning av luncher för nästa vecka kan nu göras i vår e-tjänst till och med onsdag klockan 14.

Menyn finns som vanligt i Skolmatsappen.

Ingen praktik från högskola och universitet

På grund av det rådande läget har utbildningsförvaltningen beslutat att inte ta emot VFU-studenter eller praktikanter tills vidare.

Hoppa till innehåll