Utskriftsdatum: 13 November 2019

Landsbygdsdagarna 2019

Under två dagar i slutet av oktober riktas hela landets blickar mot landsbygden. I år arrangeras Landsbygdsdagarna, den 23 till 24 oktober, av Borgholms kommun på Strand Hotell. Arrangemanget är ett samarbete mellan kommunen, Region Kalmar län, Lantmännens riksförbund sydost och Hela Sverige ska leva, Kalmar län.

Det blir två fullspäckade dagar med inspirerande föreläsningar och workshops. Bland annat ska författaren och föreläsaren Teo Härén föreläsa på temat ”Myten om den kreativa storstaden och den okreativa landsbygden”. Tord Carnlöf, vd för  Svensk destinationsutveckling AB, ska föreläsa om ”Smart landsbygd” och Jennifer Erlandsson, projektledare från Falkenbergs kommun, ska berätta om projektet ”Lev din dröm” som syftar till att få fler att vilja och våga bo och verka på landsbygden. Hela programmet hittar du här.

Tema för årets konferens är ”hållbar besöksnäring och turism”, ”lantbruks- och landsbygdsföretagande” samt ”distanslösningar och flernivåsamverkan”. Besökare från hela landet väntas.

Den nationella konferensen arrangeras för trettonde gången i Kalmar län.

Är du en företagare har du möjlighet att:
Delta i en mässa på Strand hotell Borgholm
Erbjuda deltagarna ett ”stanna kvar”-paket för dagen/helgen/veckan efter konferensen (notera synergimöjligheter med Ljus på kultur, höstlov och attraktiv fågelskådartid!)
Landsbygdsdagarnas deltagare kommer erbjudas ett antal studiebesök hos företagare framför allt på norra Öland
En plattform att få nya kontakter/sälja

Är du med i en förening eller organisation finns möjlighet att:
Delta i en mässa på Strand hotell Borgholm (gratis om du/ni inte har något att sälja)
Ta del av utvecklingen av distansmöjligheter och tankar om servicepunkter och ansvar för service i glesbygd