Utskriftsdatum: 27 May 2020

Medarbetarna inom hemsjukvården, äldreomsorgen och LSS-omsorg bjuds på gratis lunch

Strålande sol när medarbetarna inom hemsjukvården, äldreomsorgen och LSS-omsorg bjöds på gratis lunch.

Utanför Åkerbohemmet fanns Björn Hedman från Kalk för att servera dagens lunch, svensk kycklingklubbsfilé med tomatig matveterisotto, sallad och ramsmajo.

Vid Ekbacka serverade Hotell Borgholm Öländsk kyckling i örtcurry med matvete och mynta.

Det var mycket uppskattat!

Under tre dagar, den 18, 19 och 20 maj bjuder kommunen medarbetarna inom hemsjukvården, äldreomsorgen och LSS-omsorg på gratis lunch. Vi anlitar lokala restauranger, Hotell Borgholm och Kalk som serverar luncherna.

Maten tillagas på plats i anslutning till Åkerbohemmet och Ekbacka. För dem som arbetar i Runsten, Köpingsvik kommer lunchen i portionsförpackningar till Soldalen.

”Det här ett litet sätt för oss att visa vår uppskattning till våra anställda som gör ett fantastiskt jobb under tuffa omständigheter”, säger kommunchef Jens Odevall.

Kommunen har omkring 500 anställda inom äldreomsorg och LSS-omsorg. Även de som inte jobbar dagskift har möjlighet att komma och hämta gratis lunch eller äta den när de tjänstgör.

Luncherna serveras till personal inom hemsjukvården, hemtjänstpersonal samt omsorgspersonal vid särskilt boende och gruppbostäder. Det blir totalt omkring 1500 luncher som köps in från lokala restauranger. Det här är även ett sätt att ge stöd till vårt lokala näringsliv.