Utskriftsdatum: 19 January 2021

Möte med anhöriga på avstånd

Sedan slutet av juni tillåts besök på kommunens äldreboenden utomhus med besöksvärdar och efter bokning.

På Åkerbohemmet i Löttorp tog idag, torsdag den 30 juli, Janet Billsten emot två av sina döttrar Eva och Åsa Billsten och barnbarnet Vilda Billsten.

”Det är fantastiskt att få ses igen, det går nästan inte att förklara hur det känns. Det är stor skillnad mot att se varandra i en liten skärm på telefonen, säger Janet Billsten som sitter ute i det fina vädret och fikar med sina döttrar och dotterdottern.

Förra veckan fyllde Janet Billsten år och då fikades det på tårta berättar hon.

”Vi är så glada att det går att lösa så att vi kan träffas och vi tar verkligen tillvara på de här tillfällena” säger dottern Åsa Billsten.

På frågan vad 9-åriga Vilda Billsten tycker om att träffa mormor blir svaret båda tummarna upp och ett stort leende.

Med vid alla besök är en besöksvärd som serverar fika och ser så besöket sker i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. På Åkerbohemmet var Sibylla Axelsson besöksvärd idag.

”Det är härligt att se glädjen när alla träffas. Alla är verkligen noga med att hålla tre meters avstånd. De träffas över en kopp kaffe så det blir så naturligt som möjligt. Den här lösningen känns verkligen jättebra”, säger hon.

Tre besökare tillåts per tillfälle och besökarna får inte ha några förkylningssymtom. Besökstiden är en timme och hela besöket sker utomhus. Bokning görs genom kontakt med enheten.