Utskriftsdatum: 03 April 2020

Oddbjörn Andersson berättar om sin bok om en öländsk hemlighet

Journalisten och illustratören Oddbjörn Andersson kommer, den 21 januari klockan 19, till Borgholms bibliotek för att berätta om sin bok Ölands testfält – Stora alvarets bäst bevarade hemlighet.

Vid sina promenader på Alvaret fann Oddbjörn ett fält med 200 stenblock i särskilda mönster som fascinerade honom så mycket så han skrev en bok om det.

”Det var ingen kärlek vid första ögonkastet, men när dessa betonglock på Alvaret fortsatte att dyka upp blev jag nyfiken. Att det skulle vara världens första testanläggning för flygkameror kunde jag inte i min vildaste fantasi föreställa mig”, säger Oddbjörn Andersson.

Boken handlar om ett testfält för flygkameror som ligger i anslutning till Karlevi, Ekelunda, Resmo och Ebbelunda på Öland.

På biblioteket ska han berätta om boken och det här testfältet som varit okänt för många. Han kommer att berätta om de internationella testerna som gjordes där, men berättar också om de människor som arbetat med fältet, från öländska hantlangare till världsledande professorer.