Utskriftsdatum: 02 June 2020

Overheadplast till skyddsvisir tas tacksamt emot

I tider när det är brist på skyddsutrustning har Borgholms kommun startat egen tillverkning av skyddsvisir tillverkade av overheadplast eller lamineringsplast.

Daglig verksamhet och Arbetsmarknadsenheten, AME i Borgholms kommun är igång och tillverkar visir till vård- och omsorgspersonal. Men det är svårt att få tag på material eftersom många i landet just nu tillverkar de här visiren.  Verksamheterna önskar därför få in overheadplast eller lamineringsplast så att de kan jobba vidare som planerat och tillverka visiren.

”Vi skulle vara mycket tacksamma om vi skulle kunna få in overheadplast. Materialet är restnoterat överallt, säger Agneta Östberg, arbetssamordnare på Arbetsmarknadsenheten.

Den som vill lämna in overheadplast eller lamineringsplast kan gärna komma förbi Ölandslegos gamla lokaler i Borgholm, Per Lindströms väg 9 mellan klockan 9 och 11. Alternativt expeditionen på Socialförvaltningen i Borgholm, Östra Kyrkogatan 31. expeditionen har öppett måndag 08.00-12.00 och 13.00-17.00, tisdag till torsdag 08.00-12.00 och 13.00-16.00 samt fredag 08.00-12.00 och 13.00-15.00.

”Alla vill vi dra vårt strå till stacken och hjälpa till och det här är jättebra arbetsuppgifter för oss. Vi vill alltid ha meningsfulla arbetsuppgifter och det här kan inte bli mer meningsfullt”, säger Agneta Östberg, arbetssamordnare på Arbetsmarknadsenheten.

Bild: Arbetsmarknadsenheten är igång och tillverkar skyddsvisir.