Kontakta oss

Seniorinformation

Publicerat 13 april 2021

Information till dig som är över 65 år

Det har gått ut en broschyr med information till alla som är över 65 år och bosatta i Borgholms kommun. Den finns längre ner på sidan under Mer information om du vill läsa den. Delar av informationen kan du också hitta här på hemsidan, via  dessa länkar:

Aktiviteter för seniorer

Det finns mycket att göra för den som vill aktivera sig, umgås och ha roligt i Borgholms kommun!

Här presenterar vi aktiviteter som Borgholms kommuns folkhälsoråd för seniorer är med och arrangerar samt tips på andra arrangemang för dig som senior.

Träffpunkter för pensionärer

Träffpunkter i Borgholm, Rälla och Löttorp, ” där pensionärer träffas och trivs”.
Vi erbjuder trevlig samvaro med aktivitet för olika intressen: bingo, hantverksdagar, gruppgymnastik, spel, frågestunder, musikunderhållning, temadagar med mera.

Balans och hälsa

Genom att träna balansen och styrkan, äta näringsrik mat och att hålla sig fysiskt aktiv är bästa hälsoförsäkringen när du blir äldre. Många studier visar att fysisk träning minskar risken för skador och överbelastning. De positiva är att individen kan träna upp sin styrka och balans långt upp i åldrarna. Om du upprätthåller din fysiska styrka och balans har du kommit en bra bit på vägen. Lyckligtvis är det aldrig försent att börja.

Träning av styrka och balans är bra för att minska risken för fall. Här presenterar vi olika träningsfilmer med bra övningar för styrka och balans.

Försök att komma igång och gör styrke- och balansövningar minste tre gånger i veckan, men gärna varje dag. Man kan träna med alla filmerna i rad eller bara en, beroende vad man orkar och vill.

Hoppa till innehåll