Utskriftsdatum: 09 July 2020

Snart dags för invigningen av ridhuset i Löttorp

Nu står snart det efterlängtade ridhuset i Löttorp klart! Den 14 december bjuds det in till invigning och planeringen inför evenemanget är i full gång!

”Det blir bland annat ridande Lucia, ponnyridning, agility och så kommer vi att ha en voltigeuppvisning från Ölands Voltige i Sikehamn Hästsportklubb, säger Karolina Sörman från Åkerbo hästklubb.

En av klubbens eldsjälar Roddy Oscarsson kommer att klippa bandet under invigningsceremonin.

Åkerbo hästklubb har fått omkring fyra miljoner kronor i bidrag för att kunna bygga ridhuset. Ungefär hälften från Allmänna arvsfonden. Kommunen bidrar med 740 000 kronor och upplåter mark till ridhuset.

”Det är fantastiskt att ridhuset snart står klart. Åkerbo hästklubb har gjort ett jättejobb. Ridhuset ger både en bredd och skapar nya talanger. Det här blir ett viktigt tillskott för idrotten i kommunen, inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv”, säger Ilko Corkovic, kommunalråd.

Arbetet med ridhuset tog fart i augusti och under andra halvan av oktober började ridhusets stomme att resas i Löttorp. Det som återstår när det gäller byggnationen är att underlag ska läggas och belysning ska slutmonteras. Slutbesiktning beräknas ske i slutet av november

”Tidplanen håller bra. Vi har fått väldigt bra back up från vår kontaktperson på  Borgholms kommun och från Löttorps Betong & Åkeri. Det är ju svårt att som ideell förening stå som byggherre för ett sådant här projekt, men tack vare ett fantastiskt engagemang och stöd för vår förening har vi fått hjälp med frågor som vi själva inte har haft kunskap om, säger Karolina Sörman och fortsätter:

”Att ridhuset snart är klart känns overkligt faktiskt, jag kan knappt tro det själv! Det har varit ett spännande projekt med många lärdomar och mycket vånda men nu är vi ju snart i mål. Men än finns det ju ett och annat som kan gå fel så jag väntar med jublet tills efter slutbesiktningen”, säger Karolina Sörman.

Ridsporten är stor på Öland och Karolina Sörman nämner samarbete som en viktig målsättning med ridhuset. Invigningen blir en bra start på den nya mötesplatsen för ridsport- och hästintresserade i alla ådrar. ar. Även för den som inte har egen häst, kommer Åkerbo Hästklubb att erbjuda ridverksamhet, då med medlemmarnas egna hästar.

”Jag tror att nyckeln till en bra tillväxt inom ridsporten på Öland är samarbete. ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något”, det är mitt mantra och det gäller i flera olika perspektiv. Vi kan ju inte starta en egen voltigegrupp men när vi har ett proffs bara några mil bort, som Ölands Voltige som medverkar vid invigningen, så ska vi ju självklart samarbeta. Så kommer vi att göra inom flera områden, säger Karolina Sörman.