Utskriftsdatum: 03 March 2021

Sportlov 2021

18 februari 2021

Du behöver inte åka iväg för att få ett härligt och bra sportlov. I vår kommun finns det, pandemin till trots, mycket kul att hitta på. Vad sägs till exempel om att testa en ny grillplats, sportlovspyssla, vara med på en tips- och lekrunda eller ta en runda på längdskidor om snön får ligga kvar?

 

Tips- och lekrunda

Junis arrangerar tips- och lekrunda i Löttorp. Ta gärna med några kompisar eller familjen, ingen åldersgräns. Vi gör en eld så ta med om ni vill grilla. Ledare från Junis är på plats och berättar om aktiviteter under våren.

Tid och plats: Måndag 22 februari klockan 10-13. Start och mål är  lekplatsen Kotteparken på Björkvägen i Löttorp.

Kontakt: Jenny, telefon: 070-4794972 eller Sonja, telefon: 070-5784530 Läs mer på junis.se

Låna en sportlovspåse

Under sportlovet lånar biblioteket ut sportlovspåsar. Varje påse innehåller en lånebok, pysselmaterial och en pysselbeskrivning. Påsarna finns för åldrarna 3-12 år och kan lånas på biblioteken i Borgholm, Löttorp, Runsten och Rälla. OBS! Begränsat antal påsar. Visst egna material och redskap som lim, sax eller synål krävs för vissa pyssel.

Grilla ute

Packa ner lite korv, pinnbröd och en termos och umgås Coronasäkert utomhus! Det finns iordningställda grillplatser bland annat här:

Trollskogen, Byxelkroks hamn, Lekplatsen i Löttorp, Sandviks hamn, Klintabadet, Neptuni Camping, Dovreviken, Mountainebikebanan i Borgholm, Sjöstugan, yttre hamnen i Borgholm, Stora Rörs hamn

Koppla av med en bok

Under sportlovsveckan kommer lokala författare och illustratörer bjuda på uppläsning av barnböcker! På Borgholms kommuns Facebook-sida kan man lyssna på författaruppläsningar under sportlovsveckan. Böckerna passar bra för åldrarna 0-10 år. Självklart går böckerna det pratas om att låna på våra bibliotek.

Borgholms kommuns Facebooksida

Åka skridskor

Om det kalla vädret håller i sig så finns det flera isbanor att välja på.

I Rälla, Enerum, Borgholm och Löttorp har det anlagts isbanor.

Förutom de anlagda banorna finns det såklart många naturliga isbanor.

Bibliotekens skrivutmaningar

Gillar du att skriva och hitta på berättelser? Då kanske bibliotekens skrivutmaning är något för dig! Utmaningen finns i två svårighetsgrader. Kom ihåg, bara fantasin sätter gränser. Lycka till!

Läs mer och sätt igång och skriv

Prova på längdskidåkning

Om vi får behålla snön så finns det gott om skidspår att välja på bland annat i Löttorp, Ekerum,  vid Ölands golfklubb, Borgehage och Byrum.

Dessutom kan Ölandsmästerskap i längdskidor avgöras i Byrum i helgen, 20- 21 februari, om snön ligger kvar. Det anordnades senast 2012.

Öländska vinterpärlor

Ölands turistorganisation har sammanställt en mängd tips på Öländska vinterpärlor.

Här finns gott om inspiration för utflykter på hemmaplan.

Läs om utflyktstips på oland.se

Strandstäda

Ta en påse och ge dig ut på närmsta strand och leta ”skatter”.

Du gör en fin insats för att hålla naturen ren samtidigt som du får uppleva våra stränder på ett annorlunda sätt! Det finns säckar att hämta i servicecenter.  Du får själv sortera skräpet och lämna på närmsta ÅVS eller ÅVC.

Träna ute

Det finns nu flera utegym i kommunen – i Löttorp, Byxelkrok och vid stranden i Köpingsvik. Eller varför inte testa den nya mountainebike-banan i Borgholm eller en löprunda?

Läs mer om träning och fysisk aktivitet på 1177.se

Nya promenadvägar

Upptäck en ny vandringsled eller testa de nya cykelvägarna i kommunen!

Cykla på Öland

Vandra på Öland

Hoppa till innehåll