Utskriftsdatum: 24 September 2021

Stort intresse för att besöka Borgholms slott 

29 juni 2021

Intresset för naturupplevelser och att besöka kulturhistoriska platser har ökat den senaste tiden, inte minst på grund av coronapandemin. Trenden är tydlig på Borgholms slott som ser en ökning i antalet besökare.  Midsommarhelgen på Borgholms slott har varit mycket välbesökt och besökstalen ökade med närmare 70 procent jämfört med de senaste åren.

”Vi har totalt i år ökat antalet besökare med över 250 procent jämfört med 2020 och ser vi tillbaka de senaste fem åren har vi så här långt haft fler besökare i år jämfört med samma period åren innan coronapandemin”, säger Tommy Josefsson, slottschef.

Borgholm Slott är ett slott fullt av upplevelser för alla

Den här veckan är den första av våra sju högsäsongsveckor då vi bland annat börjar med våra dagliga guidningar på slottet och på fredag invigs årets sommarutställning med titeln ”Homo sapien sapien” som visas 2 juli till och med 10 augusti, då konstnären Hans Frode bjuder på en upplevelse av ljus och bild i den mäktiga Drabantsalen.

I utställningen ”Borgholm under belägring” skildras nya upptäckter om medeltidsborgens dramatiska historia. Dessutom presenteras flera av de fynd som påträffats vid de arkeologiska utgrävningarna kring slottet.

För barnen finns tävlingen ordjakten där barnen med hjälp av en karta letar efter bokstäver på olika platser i slottet där slutmålet är att kunna lösa ordgåtan.

I vår utställning Uppgång & Fall guidas du genom såväl slottet som dess dramatiska 900-åriga historia, med allt vad den innehåller av sjöröveri, äkta kärlek, krig och skrämmande myter!

Även tåget mellan Borgholms torg och slottet kör turer från och med den här veckan och turerna fortsätter fram till mitten av augusti.

”Det är mycket inspirerande att vi får så många positiva kommentarer från våra besökare, allt från butiken till besöket på slottet. Vi ser med stor tillförsikt fram emot sommarens alla slottsbesökare”, säger Tommy Josefsson.

Hoppa till innehåll