Utskriftsdatum: 16 May 2021

Stort intresse för livsmedelsaffär i Runsten

30 mars 2021

Intresset för att på nytt ha en livsmedelsaffär i Runstensområdet har utretts av Runstens intresseförening. Borgholms kommun har varit behjälpliga med att göra en digital enkät samt ett utskick med vykort för att uppmärksamma boende att gå in och besvara den. I lördags deltog representanter för Borgholms kommun på Runstens intresseförenings årsmöte, som hölls utomhus, för att presentera resultatet.

Enkätens svar är tydligt – det finns en stark vilja till att ha en lokal affär. Man ser också gärna att den kan erbjuda annan service, som paketutlämning, som ombud för Apoteket och Systembolaget. Det finns också en stor efterfrågan till en pumpstation på östra sidan, också en viktig service för att förenkla för boende och besökare. Det finns även ett stort engagemang att arbeta för en etablering av butiken och hos många ett intresse att själv hjälpa till att utveckla.

”Det blev ett bra gensvar på enkäten och det är fantastiskt att så många vill engagera sig för att etablera en butik bygden. Det är tydligt att det finns ett stort intresse från både unga, äldre och barnfamiljer. Nu kommer Runstens Intresseförening kontakta dem som lämnat sina kontaktuppgifter i samband med enkäten och vi undersöker hur kommunen kan vara behjälpliga i nästa steg”, säger Kristian Sjövall, näringslivsutvecklare på Borgholms kommun.

På bilden: Susanne Forslund, ordförande i Runstens intresseförening.

Hoppa till innehåll