Kontakta oss

Tveka inte – Välkommen att flytta till Borgholms kommun

Publicerat 10 oktober 2022

Varje ny medborgare innebär att vi kan utveckla vår kommun och ge ännu bättre service! Var du är folkbokförd 1 november har därför stor betydelse för kommunen eftersom skatten nästa år regleras efter just det datumet.

Och vad får du, om du skriver dig här? Borgholms kommun har god kvalitet inom vård, omsorg och skola, all samhällsservice du behöver och underbar natur. Stillheten under vinterhalvåret står i kontrast till den härliga sommarsäsongen – det är som att bo i staden och på landet samtidigt.  Och visste du att Borgholms kommun rankats som Sveriges tryggaste kommun?

Folkbokför dig därför i Borgholms kommun så får både du och kommunen bättre förutsättningar för framtiden!

Möt några som nyligen skrivit sig i vår kommun:

Mirela Vrana, Borgholm

”Här finns en framåtanda, det är liv och rörelse året om vilket gör att vi ville flytta hit permanent och satsa på vår restaurangverksamhet. Där vi bodde tidigare började det mesta stänga ned. Det finns ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen och man lever gott här. Tryggheten var också en av anledningarna till att vi flyttade hit. Vi har tonårsbarn och här känner man verkligen att de kan ut och cykla och hitta på saker utan att man är orolig”.

Lina Wägbring, Klinta

”Jag har alltid längtat till Öland och älskar havet, naturen och klimatet. Luften är helt annan här. När jag fick möjligheten att driva Synsam i Borgholm kunde jag äntligen ta steget. Det bästa med att bo här är närheten till allt. Människor är öppna och givmilda och man känner sig så välkommen. Det händer saker året om med familjedagar, skördefest, julmarknad och liknande och man ser en trend att sommarölänningarna stannar längre än ett halvår.”

Zacharias Holmbäck, Löttorp.

För mig är det en självklarhet att man är skriven där man bor och verkar, så att man bidrar till det lokala samhälle där man spenderar sin tid. Både jag och min sambo är uppvuxna på Öland och valet att flytta tillbaka var självklart. Vi fick goda möjligheter till jobb och då tog vi beslutet att vända hem. Förutom närhet till släkt och familj är det bästa med att bo här den underbara naturen och omgivningarna kring kusterna. Att kunna ta cykeln ner en sommarkväll och sitta på kalkstenshällarna nere vid Alvedsjöbodar och se solen gå ner bakom Kalmarsunds horisont är något ytterst speciellt.

Vi hjälper dig vidare

Vi kan hjälpa dig med både information och inspiration om kommunen som plats att bo och leva. Varmt välkommen att kontakta vår inflyttarlots Magdalena Widell på telefon 0485-88 702 eller skicka e-post till magdalena.widell@borgholm.se Du som företagare är välkommen att kontakta Anders Magnusson, tillväxtchef på telefon 0485-88 401 eller mejla anders.magnusson@borgholm.se  

Hoppa till innehåll