Utskriftsdatum: 19 February 2020

Undervisningen på Åkerboskolan är igång efter branden

Härlig stämning när eleverna samlades för skolstart, trots den tragiska branden som drabbade Åkerboskolan för en vecka sedan.

”Det är jätteroligt att vi kan börja idag. Det var inte självklart för en vecka sedan. Det är fantastiskt att vi har kunnat organisera så vi kan ta emot alla elever på ett bra sätt”, säger rektor Eva-Lena Lindster Norberg och håller sedan ett tal till alla elever:

”Jag hoppas att ni känner er så välkomna. Jag och era mentorer finns här om ni vill prata om det som hänt men annars kör vi skolan som vanligt”, löd en del av talet och därefter bjöds eleverna på frukt.
”Det var viktigt att lösa så att eleverna fick vara kvar på hemmaplan”, säger llko Corkovic, kommunalråd som är på plats på skolan tillsammans med Jens Odevall, kommunchef och Staffan Larsson, vice ordförande i kommunstyrelsen.
Bygdegården bredvid skolan fungerar som klassrum för årskurs 7 och 9 tills en ny paviljong är på plats. Schaktning av ytan bakom Åkerbobadet, där en ny paviljong ska stå, påbörjades i fredags. Den nya paviljongen beräknas vara på plats i början på september och innan dess ska markarbete, vatten och avlopp samt elanslutning vara klar.
Förundersökningen som gjordes för att säkerställa att brandorsaken inte berodde på något annat än ett blixtnedslag är klar och polisen har tagit bort avspärrningarna. Massorna ska så snabbt som möjligt fraktas bort och marken ska saneras.
”Parallellt med det här arbetet görs tillsammans med skolpersonalen en funktionsbeskrivning av en ny skola”, säger Jens Odevall.
”Allt tyder på att vi måste öka takten när det gäller nya skolan, utan att göra avkall på kvaliteten”, säger Ilko Corkovic och Staffan Larsson.