Utskriftsdatum: 17 April 2021

Välkommen att söka feriearbete

01 april 2021

Alla ungdomar mellan 15 och 17 år som är folkbokförda i Borgholms kommun och söker feriearbete kommer att erbjudas sommarjobb. Det finns även möjlighet för gymnasieungdomar att söka feriearbete. Idag, 1 april öppnar vi för ansökningar.

Sommarjobb, så kallat feriearbete, är en viktig satsning på våra ungdomar. För många ungdomar är sommarjobbet det första riktiga jobbet och en värdefull erfarenhet inför det framtida yrkeslivet. När man har fått in en fot i arbetslivet är möjligheterna många. Man får en bild av hur en arbetsplats fungerar, skaffar sig erfarenheter, nya kontakter och en merit på sitt CV. På grund av coronapandemin kan det i sommar vara extra svårt att få sommarjobb. Nu är det viktigare än någonsin att sprida hopp efter ett tufft år och ge ungdomar en meningsfull sysselsättning under sommaren.

Vi har även ställt frågan till föreningar i Borgholms kommun om de har möjlighet att ta emot ferieungdomar och flera har erbjudit plats hos dem.

Du kan ansöka om feriearbete bland annat på Ölands museum Himmelsberga, Järnåldersgården på Skäftekärr, Byteatern och i hamnarna.

Ansökningstiden för ungdomar som vill ansöka om feriejobb är öppen mellan 1 och 30 april. Ungdomar som är folkbokförda i Borgholms kommun och födda 2004-2006 är då välkomna att ansöka. Det finns även möjlighet till jobb för för äldre ungdomar.

 

Hoppa till innehåll