Utskriftsdatum: 28 October 2020

Välkommen till Borgholms kommun

Gymnastiklärare står framför skolklass

Läs vår tidning till dig som är nyfiken på att flytta hit och till dig som vill veta mer om vad kommunen erbjuder. Här kan du bland annat läsa om Åsa Byström som trivs som fisken i vattnet som idrottslärare och med livet på norra Öland.

”Jag trivs med det enkla livet här, gemenskapen, närheten till naturen, havet och ett inspirerande jobb med härliga elever”, säger Åsa Byström.

Från och med i fjol infördes mer idrott och hälsa på schemat i grundskolan. Men på Åkerboskolan har man sedan mer än tio år tillbaka haft extra idrott i skolan.

”Det är ett tänk som funnits länge här och är väl inarbetat. Vi har en må bra-profil där vi jobbar för att lyfta fram och inspirera till en positiv livsstil”, säger Åsa Byström.

Skolorna i Borgholms kommun har höga meritvärden och har två år i rad rankats som bästa skolan i länet samt bland de 20 bästa i landet.

Närheten till naturen, havet, samvaron och enkelheten är några av de saker som Åsa Byström lyfter fram som det bästa med att bo på norra Öland. Här finns också ett starkt föreningsliv som är med och ser till att det händer mycket för ung som gammal. Bland annat Högby If där Åsa Byström är verksam som instruktör på ”Högby IF kondition och styrka”. De har bortåt hundra aktiva. Här erbjuds populära pass med gympa, cirkelfys, dans, boxercise, lättgympa och core. Här erbjuds även lättgympa för seniorer och barngympa.

”Det finns mycket att välja på för den som vill prova på olika sorters träning här i Löttorp. Förutom våra pass finns Åkerbobadet, löpning, golf, gym, paddeltennis och bra aktiviteter för seniorer. För barn och unga finns också mycket att välja på som dans, fotboll, innebandy och golffritids”, säger Åsa Byström.

Är du intresserade av att flytta hit är du välkommen att kontakta vår inflyttarlots Magdalena Widell på telefon 0485-88 702 eller mejla magdalena.widell@borgholm.se