Utskriftsdatum: 24 September 2021

Vi bjuder in till en öländsk after work – ”Ett ölandsprogram med vårens och försommarens alla dofter och smaker”

31 maj 2021

Tid: Sändningen startar onsdag den 2 juni klockan 18.00. Här hittar ni sändningen

Ölandskommunerna och Ölands turismorganisation bjuder in till en digital öländsk after work. Det här är en ny satsning där vi vill synliggöra det kulinariska Öland.

Sven Ekberg är programledare och han har bjudit in välkända Karin Fransson, stjärnkock och tomat- och kryddodlare samt Anna Sjögren, matskribent och surdegsbagare. Vi sänder direkt från Karin Franssons trädgård i centrala Borgholm på Öland.

”Det kommer att handla om mat och trädgård, ett ölandsprogram med vårens och försommarens alla dofter och smaker. Vi vill bjuda på matglädje”, säger Sven Ekberg.

Upptäck vårens primörer som vi kan njuta av just nu. Exempelvis ramslök, sparris, jordgubbar och nyupptagen och jordig färskpotatis. Ta del av matlagningstips och odlingstips.

”Öland som ett kulinariskt resmål och den växande matturismen kommer vi också att prata om”, säger Sven Ekberg.

Matskribenten Anna Sjögren kommer att berätta om surdegar, ölandsvete och öländsk brödhistoria.

Hoppa till innehåll