Utskriftsdatum: 16 September 2021

Vi har nu erbjudit feriearbete till alla som sökt

10 juni 2021

Vi har erbjudit sommarjobb till alla ungdomar mellan 15 och 17 år som är skrivna i Borgholms kommun och som sökt feriearbete. Totalt 71 ungdomar har tackat ja till det jobb de erbjöds.

Ungdomarna kommer att sommarjobba i kommunens verksamheter bland annat på biblioteken, gata/park och i hamnarna. Fem ungdomar ska testa på att arbeta som professionella dansare genom vårt samarbete med Byteatern och flera kommer att sommarjobba hos föreningar i kommunen. Ölands Ryttareförening, Ölands museum Himmelsberga, RIA hela människan, Röda Korset, IFK Borgholm och Byxelkroks golfklubb tar emot ferieungdomar i sommar.

Genom sommarjobbet får ungdomarna en fot in i arbetslivet. De får en bild av hur en arbetsplats fungerar, skaffar sig erfarenheter, nya kontakter och en merit på sitt CV.

”Det här är en viktig satsning på våra ungdomar. För många är sommarjobbet det första riktiga jobbet och en värdefull erfarenhet inför det framtida yrkeslivet. Alla har inte kontakter och samma möjlighet till sommarjobb”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande och fortsätter:

”Förutom satsningen på sommarjobb erbjuder vi även Sommarkortet så ungdomarna kan ta sig till jobbet eller andra aktiviteter i sommar. De här satsningarna på våra ungdomar känns jättebra”, säger Ilko Corkovic.

Sommarkortet har varit en succé tidigare år och utnyttjats av många ungdomar och vi är glada att kunna göra den här satsningen även i år. Sommarkortet ges till ungdomar från årskurs sex till och med de som slutar andra året på gymnasiet skrivna i Borgholms kommun. Kortet underlättar för ungdomar att ta sig till och från sommarjobb, kompisar och stan och det kan användas mellan den 12 juni till 22 augusti.

Gymnasieelevernas kort skickades i fredags hem till elevens bokföringsadress. Grundskoleelevernas busskort för elever i årskurs 6 till 9 med annan huvudman än Borgholms kommun skickades igår hem till elevens bokföringsadress. Slottsskolan och Åkerboskolan delar den här veckan ut busskorten till respektive skolas elever i årskurs 6 till 9.

Efter ett tufft år är det viktigare än någonsin att sprida hopp och framtidstro. Vi hoppas att de här satsningarna ska hjälpa till att ge våra ungdomar en fin och meningsfull sommar.

 

Hoppa till innehåll