Utskriftsdatum: 17 April 2021

Viktiga satsningar på våra ungdomar – feriejobb och sommarlovskort

04 mars 2021

Alla ungdomar mellan 15 och 17 år som är folkbokförda i Borgholms kommun och söker feriearbete kommer att erbjudas sommarjobb. Detta beslutades på tisdagen av kommunstyrelsens arbetsutskott. Klart är även att ungdomar från årskurs sex till och med de som slutar andra året på gymnasiet skrivna i Borgholms kommun erbjuds gratis busskort även i sommar!

Sommarjobb, så kallat feriearbete, är en viktig satsning på våra ungdomar. För många ungdomar är sommarjobbet det första riktiga jobbet och en värdefull erfarenhet inför det framtida yrkeslivet. När man har fått in en fot i arbetslivet är möjligheterna många. Man får en bild av hur en arbetsplats fungerar, skaffar sig erfarenheter, nya kontakter och en merit på sitt CV. På grund av coronapandemin kan det i sommar vara extra svårt att få sommarjobb. Nu är det viktigare än någonsin att sprida hopp efter ett tufft år och ge ungdomar en meningsfull sysselsättning under sommaren.

Vi kommer att erbjuda jobb bland annat på Ölands museum Himmelsberga där man kan arbeta i barnverksamheten, vara besöksvärd på gårdarna, hjälpa till i kaffestugan samt med skötsel i trädgård och odlingar. På Gata/park kan man jobba bland annat med att sköta utemiljön i Borgholm och i hamnarna får man tillsammans med hamnkaptenen arbeta med att hålla rent och snyggt och med bland annat turistguidning.

Vi har även ställt frågan till föreningar i Borgholms kommun om de har möjlighet att ta emot ferieungdomar och flera har visat intresse. Bland annat RIA hela människan som kan ta emot ungdomar från 16 år för jobb i second hand-butiken och IFK Borgholm som erbjuder jobb med grönytor och service.

Ansökningstiden för ungdomar som vill ansöka om feriejobb är öppen mellan 1 och 30 april. Ungdomar som är folkbokförda i Borgholms kommun och födda 2004-2006 är då välkomna att ansöka.

Sommarlovskortet

Det är även klart att Sommarlovskortet delas ut även i år. Satsningen har varit en succé tidigare år och utnyttjats av många ungdomar och vi är glada att kunna göra den här satsningen även i år. Busskortet underlättar för ungdomar att ta sig till och från sommarjobb, kompisar och stan. Mer information om när och hur busskortet kommer att delas ut kommer vi att gå ut med på borgholm.se i vår. Kortet kan användas mellan den 12 juni till 22 augusti.

Hoppa till innehåll