Gymnasiemässan arrangeras för andra året i rad i Borgholm. Gymnasieskolorna i Kalmar presenterar sig och berättar om sina program och inriktningar.
Två av de som besöker mässan är Ellen Johansson och Elyse Cherry som går i åttan på Åkerboskolan.
”Jag har inte helt bestämt mig vilket program jag ska välja ännu, jag väljer mellan två olika så det känns bra att vara här och får höra lite mer om skolorna”, säger Ellen Johansson.
Varje skola har fått ett eget utrymme i idrottshallen där finns studievägledare, elever och lärare som berättar om sina skolor. Flera av eleverna från gymnasiet som är på plats idag har gått på Åkerboskolan och Slottsskolan. En av dem är Li Karin Wang Eriksson som går Bygg- och anläggningsprogrammet på Lars Kagg.
”Jag minns att det var svårt att välja och hoppas att vi kan hjälpa till lite nu”, säger hon.
Vid Syabs monter står två andra elever, Ryan Gibson och David Gustafsson, som också gått på Slottsskolan. De tipsar varmt om sin utbildning med inriktning lastbil.
”Jag har vetat sedan jag var liten att det är den här utbildningen jag vill gå och jag är jättenöjd. Det är fler och fler tjejer som går utbildningen vilket är jätteroligt. I flera av klasserna på senaste åren har det varit 50/50 med tjejer och killar”, säger David Gustafsson.
Hoppas att ni tyckte att det var en bra mässa och att ni fick information som gör att valet känns lättare.

Ryan Gibson och David Gustafsson

Ellen Johansson och Elyse Cherry

Skip to content