Häromveckan hade vi, Haya och Shabnam prao på Borgholms stadshus. Vi har fått lära oss väldigt mycket om de olika avdelningarna på Stadshuset och hur de fungerar. Vi har också haft spännande möten och roliga uppgifter.

Vi fick bland annat i uppgift att göra en intervju och vi valde att intervjua Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

Hans dagliga rutin involverar bland annat viktiga möten, verksamhetsbesök och han berättar att kommunstyrelsens uppdrag handlar om alltifrån säkerhetsfrågor till personalpolitik, stadsplanering, ekonomi och arbetsmarknadsfrågor. Kommunstyrelsen leder och samordnar planeringen och uppföljningen av kommunens ekonomi och verksamheter. Ilko Corkovic är också noga med att prata med folk ute på stan och besöka företag för att fånga upp frågor och vad som är viktigt för medborgarna.  För honom är politiken ett uppdrag av förtroende som måste vårdas.

Vi var nyfikna på hans bakgrund då han kommit som flykting från Bosnien till Öland och han förklarar att  erfarenheterna av att ha upplevt konsekvenserna av ett krig ger honom en djup förståelse för vikten av fred och samarbete.

Vad skulle vara din superkraft?

”Om jag skulle välja en superkraft så skulle det vara få slut på alla krig i världen”, säger Ilko Corkovic.

Ilkos resa till politik var inte riktigt bestämd från början. Han spelade mycket fotboll förut men slutade och gick med i politiken 2002 och 2009 blev han tillfrågad att ställa upp som partiets förstanamn.

Slutligen vill vi tacka alla i Borgholm stadshus för att vi fick praoa hos er! Vi har lärt oss massor om hur saker fungerar och det har varit jättekul att träffa alla som jobbar där. Vi kommer att minnas den här veckan länge!

 

 

Skip to content