Så kul att så många kom när årskurs sju bjöd in till vernissage i stadshuset. Här berättar eleverna om lantbruksdagen då de fått besöka gårdar runt om i kommunen.

Maja Karlsson Lannerby och hennes klasskompisar på Slottsskolan fick inspiration efter sitt besök på Arbelunda Sörgård och har gjort en modell av en framtidsgård.
”Här har vi bland annat en flygande traktor som drivs med gödsel”, berättar hon.

Vilmer Olofsson och Bonnie Jonasson från Slottsskolan var mycket nöjda med sitt besök på Arbelunda Sörgård och kan tänka sig att jobba inom lantbruksnäringen i framtiden.
”Det är kul att jobba med djur och maskiner”, säger Vilmer Olofsson.

Lantbruksdagen har blivit en årlig tradition i Borgholms kommun, i mer än 15 år har lantbrukare tagit emot våra elever i årskurs 7. Slottsskolans och Åkerboskolans sjuor var i höstas på Istad lanbruk, Trosnäs mjölk, Föra gård och Arbelunda Sörgård.

”Vi har tagit emot elever i 20 år och det är ett bra sätt att få visa upp arbetet på en gård. Det var en jättetrevlig klass, ingen höll på med telefonen utan de hade verkligen fokus på att lära sig och vi tar gärna emot elever igen, säger Jörgen Alvarmo som driver Istad gård tillsammans med Anna Alvarmo.
De är imponerade av ungdomarnas utställning.

”De är fantastiskt duktiga och det är kul för oss att vara med på den här uppföljningen och se vad de fokuserar på efter det vi berättat om. Kalvar och traktorer är ju alltid intressant men man ser också att de tagit fasta på allt arbete runtom med att sköta om djur och allt annat på gården”, säger Anna Alvarmo.

Lantbruksvernissagen och lantbruksdagen är en viktig del i vår satsning på samarbete mellan skolan och näringslivet.

”Jätteroligt med så många besökare som uppskattar ungdomarnas arbete. Vi tackar lantbruksföretagen och ungdomarna för ert fina engagemang, säger Ulrika Melin Wahlin näringslivs- och landsbygdsstrateg.

Skip to content