Jobb att satsa på

Undersköterska, förskollärare, polis, ingenjör, systemutvecklare och elektriker. Det är några av de yrken som väntas ge bäst jobbchans de närmaste fem åren. Hos Arbetsförmedlingen hittar du hela topplistan. Där finns också uppgifter om hur mycket man tjänar, vilken utbildning som krävs och vilka arbetsuppgifterna är.

Vad ska jag jobba med?

Att veta vad man vill jobba med i framtiden är inte alltid så enkelt.

Här får du förslag på yrken som passar dig och dina intressen:

Så skriver du ett bra CV/personligt brev

Ett välskrivet CV ökar chanserna att få jobbet du söker. Se till att ditt CV är så bra och intresseväckande som möjligt!

Här får du tips om hur du skriver CV

Hitta lediga jobb

Att sommarjobba är ett bra sätt att få arbetslivserfarenhet och förstå vad man själv trivs med för arbetsuppgifter. Det finns många metoder för att leta rätt på lediga jobb – eller för att låta arbetsgivarna hitta dig. Alla jobb annonseras heller inte ut, så lär dig leta på rätt ställen. Det enklaste sättet att leta jobb är på olika jobbsajter. Här kommer några förslag:

Alla lediga jobb annonseras inte ut. Prova att kontakta företaget direkt – kanske dyker du upp precis när arbetsgivaren behöver en person som du!

Feriearbete/kommunjobb sommar

Är du ung kommuninvånare som är mellan 15 och 17 år? Då kan feriearbete vara något för dig!

Feriearbeta i Borgholms kommun – Borgholms kommun

Kontakta din SYV

På varje högstadie- och gymnasieskola finns en studie- och yrkesvägledare (SYV). De erbjuder vägledning kring fortsatta studier och yrkesliv. Kontaktuppgifter hittar du här:

Studie- och yrkesvägledning – Borgholms kommun

Ung och arbetssökande

Kommunen har ett ansvar för att erbjuda aktiviteter för unga mellan 16 och 20 år som inte studerar eller arbetar.

Läs mer om vilket stöd du kan få och har rätt till här

Hoppa till innehåll