Kontakta oss

Klart med färjetur mellan Borgholm och Mönsterås

Publicerat

Med start i början av juli blir det färjetrafik mellan Borgholm och Mönsterås. Premiärturen med Sea Magic går den 5 juli och färjan trafikerar sundet fredag, lördag och söndag augusti ut. Under O-Ringen, 21-27 juli, kör färjan alla dagar. Det finns en tradition med färjeförbindelse mellan Borgholm och Mönsterås med båtar som Nordfart och Ölandssund II. Senast vi hade en färjeförbindelse häremellan var 2008 med båten Solvind.

”Det är väldigt roligt att turen återupptas, det  betyder oerhört mycket för besöksnäringen och satsningen för våra kommuner närmare varandra. Vi är stolta över de investeringar som gjorts i våra hamnar de senaste åren, de har blivit besöksmagneter  och den här satsningen bidrar till ännu mer liv och rörelse”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

Sea Magic är en passagerarfärja med plats för 46 personer och 15-20 cyklar. Färjeturen drivs av familjen Måns och Vahide Larsson och deras barn. Kapten Måns Larsson var tidigare vd på m/s Solsund som kör mellan Oskarshamn och Byxelkrok.

Planen är att det ska gå två turer åt båda håll per dag , resan tar en timme och en kvart och det finns servering ombord. Färjan utgår från Mönsterås klockan 09.00 med ankomst i Borgholm klockan 10.30 och sedan avgång klockan 11.00. Eftermiddagsturen ska enligt familjens plan för sommaren starta på fastlandet vid 15-snåret för att sedan lämna Borgholm vid 19-tiden.

I familjens Larssons planer finns även att, eventuellt, testa räkkryssningar från Borgholm.

 

Skip to content