Kontakta oss

Biblioteket i Borgholm får ny barn- och ungdomsavdelning!

Publicerat

Barn- och ungdomsavdelningen på Borgholms bibliotek ska renoveras. Syftet är att skapa en trevligare biblioteksmiljö för barn och unga. Fokus kommer ligga på att skapa en mysig och inspirerande plats där barn och unga vill vara.

Den största skillnaden från idag kommer vara att barn- och ungdomsavdelningen får större utrymme så det blir mer plats för ungdomar och de yngre barnen. Det kommer även bli en tydligare uppdelning mellan barn- respektive ungdomssektionen.

Ett stort fokus kommer ligga på att göra avdelningen mysig och inbjudande så att besökare ska vilja vara där, bläddra, läsa och vara kvar bland böckerna och berättelserna. Arbetsmarknadsenheten i Borgholm kommer bistå med att skapa en scen, fylld med kuddar, och även detaljer i miljön som för tankarna till havet och Öland. Havet kommer vara ett genomgående tema på nya barn- och ungdomsavdelningen. Dessutom kommer fler sittplatser tillkomma.

– Vi vill skapa en inbjudande och inspirerande miljö för att ge ungdomar och barnfamiljer ett andra vardagsrum och en självklar plats att besöka vardagar som helger. Barn och unga är en prioriterad målgrupp i bibliotekslagen och läsning, som är en het potatis, är en viktig del i en fungerande demokrati. Berättelser, läsning och läsförståelse behöver komma in i barns liv tidigt och det är dags att vårt huvudbibliotek får en miljö som väcker intresse och inspiration till just det, säger bibliotekschef Eva Forssell.

Planen är att nya barn- och ungdomsavdelningen ska vara färdig november 2024. Projektet finansieras med hjälp av ersättningen biblioteket får för arbetet med EU-valet 2024.

Skip to content