Kontakta oss

Borgholms kommun placerar sig i topp i länet i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat

Publicerat

På onsdagen, 20 september, presenterade Svenskt näringsliv årets företagsranking. Borgholms kommun har klättrat 36 placeringar och ligger nu på 95 plats i landet och tvåa i länet. Det uppmärksammandes av Svenskt näringsliv som gratulerade med tårta.

”Stort tack till alla våra medarbetare med Ulrika Melin Wahlin och Anders Magnusson i spetsen som sammanhållande länkar i näringslivsarbetet. Vi vill också rikta ett särskilt tack till Näringslivsrådet som leds på ett enastående sätt av ordförande Anneli Nilsson från Ölands bank”, säger Ilko Corkovic kommunstyrelsens ordförande och fortsätter:

”Vi vill också tacka hela vårt näringsliv, alla entreprenörer som dagligen kommer med värdefull input och förbättringsförslag. Tillsammans blir vi starkare. Idag firar vi, i morgon kavlar vi upp ärmarna. Nu siktar vi på topp 50”.

Rankingen baseras på en enkät, som bland annat behandlar attityder till företagande, tillgång på kompetens, kommunens service och påverkan av brott.

Borgholms kommun klättrar för femte året i rad och hamnar alltså på andra plats i länet efter Mönsterås kommun.

Våra lokala företag har fått svara på ett antal frågor om kommunen och betygsätta dem på en skala mellan 1-6. Vårt sammantagna omdöme ligger på en stabil och hög nivå över riksgenomsnittet. Vi ökar bland annat när gäller information till företagen, tjänstemännens attityder och kommunpolitikers attityder.

Om rankingen:

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2023 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 32 000 företagare. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC.

Ta del av rankingen på www.foretagsklimat.se

 

Skip to content