Kontakta oss

”Nya sätt att mötas nära våra företagare”

Publicerat 23 februari 2023

Som ett led i arbetet med att förbättra vår service till näringslivet satsar vi nu på företagsfrukostar nära våra företagare. Först ut i satsningen är hantverksbranschen – en stor och viktig näring i kommunen.

Det ska vara enkelt att starta, driva och utveckla företag i kommunen och kontakten ska vara enkel och effektiv. För att på bästa sätt nå ut till företagarna arrangerar vi nu företagsfrukostar nära våra företagare. Vi börjar med hantverksbranschen och arrangerar företagsfrukostar på Jonssons trä och Beijer Bygg i Borgholm samt på Bolist i Löttorp.

”Nya sätt att mötas nära våra företagare är en viktig del i vårt arbete för att förbättra företagsklimatet. Vi hoppas att företagarna ska tycka att det här är ett smidigt sätt att mötas på”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

En viktig mötesplats

Snabba kontaktvägar är efterfrågat av företagen och satsningen är en del i vårt arbete med att förbättra vår service och vårt bemötande. Företagsfrukostarna blir ett tillfälle att träffa tjänstepersoner och politiker och att ställa frågor. Det blir också en mötesplats för nätverkande och erfarenhetsutbyte men också trevlig samvaro över en frukost tillsammans.

”För mig i min nya roll som näringslivsutvecklare är det jätteviktigt att komma ut och träffa företagare för att få en förståelse för branschen och hur vi kan hjälpa till på bästa sätt”, säger Ulrika Melin Wahlin, tf näringslivsutvecklare.

”Vi vill tacka bygghandelsföretagen som ställer upp med lokaler. Vi bjuder på frukost och hoppas att vi får träffa så många hantverkare som möjligt. Vi är tacksamma för all input vi kan få, den är viktig för vårt förbättringsarbete”, säger Ilko Corkovic.

Den här satsningen är en del i vår satsning på ett gynnsamt företagsklimat. Andra satsningar som görs är företagsbesök – målet är 200 företagsbesök i år. En annan är Forum Borgholm där vi samlar kompetenser för att underlätta, hjälpa till med information och snabba på vid exempelvis ansökningar av tillstånd. Vid ett och samma tillfälle får företagaren träffa alla kontakter för sitt ärende.

”Vi är den företagstätaste kommunen i landet och den här frågan är oerhört viktig för oss. Företagen och inte minst de många små företagen behöver lättnader från byråkrati och administration så att tid och resurser frigörs som i stället kan läggas på att utveckla verksamheten”, säger Ilko Corkovik.

Välkommen på företagsfrukost

  • Fredag 17/3 klockan 07.00 -09.30 bjuder Jonssons trä, Borgholm in till drop in frukost tillsammans med Borgholms kommuns näringslivsenhet och kommunledning.
  • Måndag 27/3 klockan 07.00 -09.00 bjuder Bolist Löttorp in till drop in frukost tillsammans med Borgholms kommuns näringslivsenhet och kommunledning.
  • Måndag 3 april klockan 06.30 -09.00 bjuder Beijer Bygg, Borgholm in till drop in frukost tillsammans med Borgholms kommuns näringslivsenhet och kommunledning.

 

Hoppa till innehåll