Kontakta oss

Nya verktyg för att utveckla företagsklimatet

Publicerat

Borgholms kommun är en av åtta kommuner i Sverige som är uttagna till Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram 2024. Svenskt näringsliv har valt ut kommuner som visat en långsiktig positiv utveckling.

”Det här är en fantastisk möjlighet att delta i utvecklingsprogrammet för att ta nästa steg i ett förbättrat företagsklimat och näringslivsarbete. Att vi blir uttagna är också en bekräftelse på att det går bra för oss. Vi är den företagstätaste kommunen i landet och det här är oerhört viktiga frågor för oss både i politiken och på tjänstemannasidan. Det är viktigt att företagen trivs, utvecklas och att de känner att de får stöd från kommunen. Vi vill tillhöra den absoluta toppen när det gäller företagsklimat. Programmet ger oss nya verktyg och erfarenhetsutbyte för att lyfta ännu mer. Vi får ny kraft och inspiration att fortsätta vårt arbete med att stärka vårt företagsklimat”, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande.

De fåtal kommuner som är utvalda är utspridda över hela landet och från södra Sverige deltar Borgholms kommun och Ljungby kommun. Årets program drar i gång i början på september och löper fram till maj nästa år. Genom föreläsningar och med praktiska exempel ska kommunerna få inspiration och verktyg som bidrar till bättre villkor för företagande. Varje kommun får en mentor kopplad till sig som tidigare varit kommunstyrelsens ordförande i kommuner som jobbat framgångsrikt med att stärka företagsklimatet. Utvecklingsprogrammet innebär även fördjupat samarbete med Svenskt Näringslivs regionkontor och erfarenhetsutbyte med andra kommuner som jobbar framgångsrikt med företagsklimatet.

”Vi har sett att Borgholms kommun har ett stort engagemang för att förbättra sitt företagsklimat och de inser näringslivets stora betydelse för att kommunen ska fungera och gå bra. Vi är väldigt glada över att Borgholm vill delta i Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram. Deras utveckling är imponerande, de har gått från ganska mediokra resultat i våra mätningar till riktigt bra och därför vill vi gärna hjälpa dem att fortsätta den positiva resan. I programmet får de ta nästa steg och även träffa andra kommuner med samma höga ambitionsnivå, vilket ger utmärkta tillfällen att lära sig av varandra – något vi tidigare sett leder till framgång. Vi vet att alla kommuner kan förbättra sitt företagsklimat, oavsett geografi, storlek och politisk färg; det handlar om ledarskap och målstyrning och det är något vi ser hos Borgholms kommun, säger Ulrica Bennesved, regionchef på Svenskt Näringsliv.

 

 

 

 

 

Skip to content