Kontakta oss

Skolstart i Nya Åkerboskolan

Publicerat 10 januari 2023

Tisdag, 10 januari, välkomnades elever på Åkerboskolan till de nybyggda lokalerna.

”Det känns fantastiskt och lite overkligt. Det är få förunnat att under ett arbetsliv få öppna en ny skola”, säger rektor Cathrin Wiström och visar runt i den nya skolan.
Huvudbyggnaden med bland annat bibliotek, matsal, elevhälsa, slöjd och bild samt högstadiedelen står klar och det var högtidlig och förväntansfull stämning på morgonen när eleverna strömmade in efter jullovet. Alla hälsades välkomna i dörren av pedagogerna Yvonne Petersson och Frida Nilsson.

”Det är så roligt och verkligen once in a lifetime att få vara med om det här”, säger Yvonne Petersson.

”Hela bygden och norra Öland har fått kämpa, det var en gammal skola och som ett antiklimax slog blixten ned och skolan brann. Eleverna har fått kämpa i paviljonger där särskilt högstadiet hade dåligt med utrymmen på rasterna. Att nu resa sig ur det här är rörande och stort och man märker det på eleverna också. Det känns fantastiskt med de nya sociala ytorna för eleverna med café, kunskapstorg, innergård och den fina utemiljön. Det är en lite overklig känsla idag och den tror jag vi kommer ha med oss ända till vår invigning, säger Cathrin Wiström.

Välkommen på etappinvigning

Den 23 januari, klockan 12.30 bjuder vi in till etappinvigning och öppet hus då alla är välkomma. Åkerboelever klipper band, rektor visar runt i de nya lokalerna, kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic invigningstalar och det bjuds på frukt och kaffe.

Åkerboskolan har höga studieresultat och är känd för sina satsningar på fysisk aktivitet. Den nya skolan öppnar nya möjligheter.

”Den nya skolan med bibliotek är ett flaggskepp för norra Öland som lockar till inflyttning och nya möjligheter för skolan. Vi har många planer på hur vi kan använda den nya skolan och utemiljön. Elevhälsa har stor del i studieresultat och vi satsar mycket på den sociala delen. Vi har bland annat anställt en rastpedagog som bara jobbar med raster och rastaktiviteter”, berättar Cathrin Wiström.

Hoppa till innehåll